Clicky


Feestelijke opening van laadplein voor elektrische vrachtwagens in Zwolle

Feestelijke opening van laadplein voor elektrische vrachtwagens in Zwolle
23-10-2023 15:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZWOLLE - Met een druk op de knop opende de burgemeester van Zwolle, Peter Snijders, samen met Adwin Verhoeks (CEO Tielbeke) en Erik Schiphorst (CEO Nijhof Wassink Group) op 20 oktober het openbare laadplein voor elektrische vrachtwagens en bedrijfswagens in Zwolle. Het is een van de eerste openbare laadstations voor trucks in Noordoost-Nederland. Het laadplein werd onlangs bekroond met een TVM Award in de categorie Innovatie.

Als voorlopers in het verduurzamen van de logistieke sector hebben logistiek dienstverlener Tielbeke en Volvo Trucks- en Renault Trucks-dealerbedrijf Nijwa gezamenlijk een laadstation voor elektrische bedrijfs- en vrachtwagens gerealiseerd in Zwolle.

Beide Overijsselse familiebedrijven zijn bekende spelers in de Nederlandse logistieke branche. Met vestigingen in meerdere plaatsen komen beide bedrijven samen aan de Botterweg in Zwolle. Tielbeke heeft hier haar stadshub. Vanuit deze stadshub levert Tielbeke voor diverse klanten producten af bij bedrijven en particulieren in Zwolle en omgeving. De voertuigen die vanuit deze stadshub worden ingezet, zullen op korte termijn elektrisch worden.

Ook bij de naastgelegen vestiging van Nijwa Zwolle worden steeds meer elektrische Volvo-trucks en Renault-trucks en bedrijfswagens verkocht en onderhouden.

Publieke laadvoorziening voor elektrische trucks en bedrijfsbussen

Het openbare laadplein met 300 kW laders voor elektrische trucks en bedrijfsbussen ligt aan de Botterweg (industrieterrein Voorst), vlakbij de A28. Daarnaast staan op het naastgelegen terrein van Tielbeke en bij Nijwa ook diverse laadpalen voor eigen elektrische vrachtwagens en bedrijfsbussen.