Clicky


H.Essers neemt Italiaanse Romano Trasporti over

H.Essers neemt Italiaanse Romano Trasporti over
23-10-2023 15:40 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

GENK/NOLA - Logistiek dienstverlener H.Essers neemt het Italiaanse transportbedrijf Romano Trasporti over.

Romano Trasporti, met hoofdkantoor in het zuiden van Italië, opereert zowel nationaal als internationaal. Door de jaren heen groeiden ze uit tot een begrip in de zorgsector. De familie Romano was op zoek naar een gelijkgestemde en ervaren partner om een ​​verdere stabiele groei mogelijk te maken. Voor H.Essers maakt de overname deel uit van zijn groeistrategie om zijn logistieke netwerk in de gezondheidszorg in Italië uit te breiden en te versterken.

Romano Trasporti is een Romano familiebedrijf met thuisbasis in Nola, vlakbij Napels. Tegenwoordig hebben zonen Gennaro en Tommaso Romano de leiding. Antonio Romano, familiehoofd en oprichter van het bedrijf, is nog steeds actief in het bedrijf en richt zich op de chauffeurs, het wagenpark en de garages.

De vervoerder heeft ongeveer 120 mensen in dienst, waaronder 95 chauffeurs, en beschikt over een moderne vloot van 95 vrachtwagens en 100 temperatuurgecontroleerde opleggers. Romano Trasporti, een referentie binnen de zorgsector, verzorgt de nationale en internationale logistiek voor verschillende toonaangevende spelers.

Culturele en zakelijke match

Op zoek naar veiligheid en stabiliteit in een steeds complexer wordende markt, zocht de familie Romano de samenwerking met een logistieke partner, die ze vonden in H.Essers. Het Genkse transportbedrijf H.Essers was ook op zoek naar een gelijkgestemde speler om verder te groeien in Italië en zijn activiteiten binnen de gezondheidszorgsector uit te breiden.

Christopher Van den Daele, COO van H.Essers: “Italië is al jaren een van onze focuslanden. Wij zijn daar sinds de jaren tachtig actief. Ons bedrijf groeit organisch, maar we zijn altijd op zoek naar interessante uitbreidingsmogelijkheden. Met de overname van Romano Trasporti, met vestigingen in Napels, Rome en Milaan, versterken we ons logistieke netwerk in het land en breiden we onze dienstverlening voor zorgklanten verder uit. De overname past bovendien in onze asset-based aanpak: we blijven investeren in onze eigen mensen en wagenpark om onze capaciteit te vergroten. Bovendien delen onze familiebedrijven dezelfde waarden en cultuur. Voor beide partijen was dit een belangrijke factor. Wij heten de familie Romano en al hun medewerkers van onze H.Essers-familie van harte welkom en kijken ernaar uit om samen te werken.”

Complete oplossingen voor de gezondheidszorg

“Dankzij deze overname hebben we nu toegang tot de expertise van een gerenommeerde speler in de gezondheidszorg, waardoor we onze klanten nog betere diensten kunnen bieden om hun activiteiten in Italië te ontwikkelen”, vervolgt Joris Mertens, Business Unit Manager Healthcare Transport bij H.Essers .

“Het logistieke netwerk en de transportactiviteiten van Romano Trasporti vullen de onze aan, met bijvoorbeeld ons crossdock in Milaan. Hun hoofdkantoor ligt ook dicht bij de treinterminal van Nola. Dat betekent dat we volop kunnen inzetten op onze synchromodale aanpak en het spoor als alternatief voor het wegvervoer.”

Samen groeien

Ook de familie Romano is blij met de overname. Gennaro Romano: “De logistieke markt wordt steeds complexer en als bedrijf wilden we de continuïteit voor onze klanten waarborgen. We zijn blij dat we dat nu samen met ons team kunnen doen onder de vleugels van het familiebedrijf H.Essers, wat ons heel wat perspectieven biedt. Ook onze klanten kunnen rekenen op de extra ervaring en capaciteit van deze toonaangevende internationale logistieke speler. Deze overname biedt ons en onze medewerkers, H.Essers en onze klanten tal van belangrijke voordelen.”