Clicky


Bobi, de oudste hond ter wereld, overleden op 31-jarige leeftijd

Bobi, de oudste hond ter wereld, overleden op 31-jarige leeftijd
23-10-2023 16:10 | Buitenland | auteur ANP

CONQUEIROS - De oudste hond ter wereld is op 31-jarige leeftijd overleden. Bobi, van het Portugese hondenras Rafeiro do Alentejo, overleed na 11.478 dagen op aarde, meldt de BBC.

Bobi werd geboren op 11 mei 1992. Hij stond geregistreerd in de huisdierdatabase van de Portugese overheid, waardoor zijn 31-jarige leeftijd kon worden geverifieerd. Bobi overleed op zaterdag.

Bobi's baasje Leonel Costa was 8 jaar toen het hondje werd geboren. Bobi was deel van een vierling. Costa's ouders hadden geen ruimte voor de dieren en lieten de puppy's inslapen, maar Bobi ontsnapte. Costa en zijn broers hielden Bobi's bestaan geheim voor hun ouders. Toen Bobi toch werd gevonden, werd hij deel van de familie.

Bluey

Op de vraag hoe Bobi zo oud kon worden, antwoordde Costa "Goede voeding, contact met de natuur, vrijheid om zijn omgeving te ontdekken, goede medische zorg en liefde."

Het vorige leeftijdsrecord van een hond stond op naam van de Australische Bluey, die in 1939 overleed op de leeftijd van 29 jaar en 5 maanden. Welke hond nu de oudste ter wereld is, is niet bekend.