Clicky


Nieuwe DAF ultra schone Euro-5 EEV motor voor Reinis

Nieuwe DAF ultra schone Euro-5 EEV motor voor Reinis
10-12-2012 11:23 | DAF | auteur de redactie
Bij Reinis reiniging en afvalinzameling staat de zorg voor het milieu heel hoog in het vaandel. De nieuwe DAF FAQ CF85.410 met de ultra schone EEV motor voldoet in ruime mate aan de thans geldende milieueisen. Hanns van Kruijl, directeur bij Reinis, kreeg de sleutels van de nieuwe schone DAF overhandigd door Joost Hoogstad, verkoopadviseur bij Truckland.

De DAF ATe CF85 is een 8x2 voertuig met 1 vooras en 3 achterassen met gestuurde voor- en naloopas en geeft hierdoor de DAF een grote wendbaarheid in het stedelijk gebied. Uitgerust met een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak en een zware versnellingsbak-PTO, om de Palfinger autolaadkraan en het VDL haakarmsysteem aan te drijven, is de DAF een voortreffelijke aanwinst voor Reinis.

De DAF wordt onder andere ingezet voor het legen van ondergrondse containers en is voorzien van een DIN-plaat aan de voorzijde van de wagen t.b.v. een sneeuwschuiver. In combinatie met een Nido-strooier kan de auto ook ingezet worden voor gladheidbestrijding. De nieuwe DAF wordt ingezet in Spijkenisse, de thuishaven van Reinis, en heeft als één van de grotere klanten het Havenbedrijf Rotterdam.



Reinis reiniging en afvalinzameling staat voor "Dichtbij, Flexibel, Voordelig". De in 2006 verzelfstandigde onderneming verzorgt met 70 gemotiveerde en vakbekwame medewerkers de dienstverlening. Reinis houdt zich bezig met het inzamelen van zowel huishoudelijk- als bedrijfsafval, het handmatig en machinaal vegen, kolken zuigen, verwijderen van graffiti, bestrijden van ongedierte en gladheidbestrijding.

Ook de exploitatie van het milieustation is een onderdeel van de werkzaamheden. Hier wordt het aangeleverde afval gesorteerd en naar de afvalverwerking getransporteerd. Reinis is ISO 2001/2004 gecertificeerd, heeft het VCA certificaat met twee sterren en is bewust bezig met ISO 2600 MVO, dat staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Alle chauffeurs hebben tevens de cursus "Het nieuwe rijden" gevolgd.

"De 'nazorg' welke dealer Truckland ons geeft is prima, er wordt uitstekend geanticipeerd op onze vragen en er is een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Het onderhoud aan onze vloot wordt door de dealer verzorgd", zeggen Edwin Bijker, bedrijfsleider en Piet van Leeuwen, coördinator, bij Reinis.