Clicky


Palestijnse premier: Westen geeft Israël toestemming te doden

Palestijnse premier: Westen geeft Israël toestemming te doden
23-10-2023 16:41 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

RAMALLAH - De Palestijnse premier Mohammed Shtayyeh beschuldigt westerse landen ervan Israël toestemming te geven om te doden in de oorlog tegen Hamas.

"Wat we uit de mond van de bezettingsleiders horen over de voorbereidingen voor een landinvasie betekent meer misdaden, wreedheden en gedwongen ontheemding", zei Shtayyeh aan het begin van een regeringsvergadering van de Palestijnse Autoriteit. "We veroordelen de verklaringen die een vrijbrief vormen om te doden en die Israël politieke dekking geven om massamoorden te plegen en Gaza verder te verwoesten."

Israël bombardeert Gaza sinds Hamasstrijders op 7 oktober Israël binnenvielen. Volgens Israël vielen door de aanvallen meer dan 1400 doden aan Israëlische zijde. Het door Hamas gecontroleerde ministerie van Gezondheid in Gaza zei maandag dat meer dan 5000 mensen zijn gedood door de Israëlische tegenaanvallen op Gaza.

De Amerikaanse president Joe Biden, de Britse premier Rishi Sunak en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz brachten de afgelopen dagen een bezoek aan Israël. Zij en andere westerse leiders hebben meermaals gezegd dat Israël het recht heeft zichzelf te verdedigen. Demissionair premier Mark Rutte is maandag namens Nederland in Israël.