Clicky


Piloot wil vliegtuig laten crashen, aanklacht: 83 moordpogingen

Piloot wil vliegtuig laten crashen, aanklacht: 83 moordpogingen
23-10-2023 22:34 | Algemeen | auteur ANP/DPA/RTR

PORTLAND - Een piloot die zondag in de Verenigde Staten als passagier meevloog in de cockpit, heeft tijdens een vlucht geprobeerd de motoren van het vliegtuig uit te zetten. Hij is aangeklaagd voor 83 pogingen tot moord, gezien het aantal inzittenden dat slachtoffer had kunnen worden van een crash.

Het incident was op een vlucht van Everett in de staat Washington naar San Francisco in Californië, aldus een verklaring van luchtvaartmaatschappij Alaska Airlines. De man had "zonder succes geprobeerd de werking van de motoren te verstoren". Er was sprake van een "geloofwaardige veiligheidsdreiging". De piloot en copiloot reageerden echter snel. De motoren gingen nooit uit en de vlucht werd veilig omgeleid naar Portland, Oregon. Alle passagiers konden op een latere vlucht verder vliegen.

Volgens media is de aangeklaagde piloot de 44-jarige Joseph Emerson die op de luchthaven in hechtenis werd genomen. Over een motief kwam nog niets naar buiten. Hij was onlangs nog medisch onderzocht en goedgekeurd om te vliegen.