Clicky


Chauffeur bekneld na ongeval met drie vrachtwagens op Duitse A3

Chauffeur bekneld na ongeval met drie vrachtwagens op Duitse A3 [+foto's]
24-10-2023 10:33 | Ongevallen | auteur Redactie

KÖNIGSWINTER - Drie vrachtwagens kwamen dinsdagochtend tond 04:33 uur met elkaar in aanrijding op de Duitse A3. Eén chauffeur zat bekneld in zijn cabine. De vrijwillige brandweer van Königswinter bevrijdde de ernstig gewonde man. Drie andere personen raakten lichtgewond.

Kort voor de wegwerkzaamheden op het kruispunt Bonn/Siegburg vond dinsdagochtend een ernstig verkeersongeval plaats waarbij drie vrachtwagens betrokken waren. Een eerste vrachtwagen was in aanrijding gekomen met een langzaam rijdende vrachtwagen. De cabine raakte ernstig vervormd. De chauffeur zat bekneld en raakte ernstig gewond.

Een achteropvolgende trekker met oplegger kwam weer in botsing met deze vrachtwagen. In de trekker met oplegger zaten twee personen. Beiden raakten lichtgewond. Ook de chauffeur van de eerste vrachtwagen raakte lichtgewond.

Na een kort overleg met de hulpdiensten werd eerst toegang tot de gewonde chauffeur gecreëerd. Het portier werd geopend, de voorruit werd verwijderd en er werd een speciale steiger voor het ongevalsvoertuig geplaatst. Hierdoor kon de gewonde tijdens de technische redding optimale medische zorg krijgen. De man zat bekneld in zijn been- en voetgedeelte. Met behulp van een hydraulische reddingscilinder wisten de hulpdiensten snel de vervorming van de passagierscel weg te duwen. Nadat hij was bevrijd, werd de man naar een traumaziekenhuis gebracht.

De vrachtwagen was geladen met rolluiken en raamonderdelen. De eerste vrachtwagen was geladen met kleine hoeveelheden munitie. Gelukkig bleef de lading onbeschadigd. Er was geen gevaar voor de omgeving.