Clicky


Politie: Bretly D. in Amsterdam en Arnhem gezien

Politie: Bretly D. in Amsterdam en Arnhem gezien
24-10-2023 12:22 | Misdaad | auteur Redactie

ROTTERDAM - Het aantal tips dat bij de politie binnenkomt over de gezochte Bretly D. blijft oplopen. "Elke tip wordt bekeken, onderzocht en waar nodig opvolging aan gegeven", meldt de politie dinsdag. 

Twee nieuwe tips zorgden afgelopen dagen voor twee instappen, de betreding van een woning zonder toestemming, door de Dienst Speciale Interventies (DSI). In de nacht van zondag op maandag deed de politie een instap in een woning in Amsterdam-Oost. Uit onderzoek bleek dat D. zich zondag in Amsterdam bevond.

Maandagavond werd er een instap gedaan in een woning in Arnhem. In beide gevallen trof de politie Bretly D. helaas niet aan.

"Vooralsnog zien we dat de verdachte zich regelmatig met het openbaar vervoer, met name met de trein, verplaatst. We vragen dan ook om goed om u heen te kijken als u met het openbaar vervoer reist. We hebben vooralsnog geen informatie dat hij zich richt tot willekeurige mensen die hij op straat of het openbaar vervoer tegenkomt."

Tegelijkertijd is D. vuurwapengevaarlijk. Daarom moedigt de politie iedereen aan die denkt D. te zien direct contact op te nemen met de politie en hem niet zelf te benaderen. De tip die leidt tot de aanhouding van D. wordt beloond met 25.000 euro.