Clicky


Nieuwe DAF CF85.410 ATe Space Cab voor Peter Appel Transport

Nieuwe DAF CF85.410 ATe Space Cab voor Peter Appel Transport
14-12-2012 10:47 | DAF | auteur de redactie
Een DAF FT CF85.410 ATe Space Cab met de ultra schone EEV Euro-5 motor is onlangs overhandigd aan Marcel Pater, Wagenparkbeheerder bij Peter Appel Transport in Middenmeer. Het is de 250ste actieve DAF in de vloot bij Peter Appel Transport en één uit een serie van achttien voertuigen.

De DAF is uitgevoerd met een extra snelle overbrenging, een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak met 12 versnellingen, een 620 liter aluminium brandstoftank, 75 liter AdBlue tank en lichtmetalen velgen. De ECAS luchtvering met aslast indicatie, kan vanuit de cabine worden afgelezen. De DAF zal speciaal voor Albert Heijn worden gestationeerd in de standplaats Geldermalsen. De vloot van Peter Appel Transport omvat 400 eenheden waarvan 250 van het merk DAF.

De dynamische logistieke dienstverlener, realiseert in de foodsector dagelijks met 850 gemotiveerde medewerkers verdeelt over Nederland, de meest innovatieve en optimale processen voor geconditioneerd transport binnen Nederland. De dienstverlening van Peter Appel Transport is opgebouwd uit twee transporttakken:
- Contractdistributie met duidelijke afspraken voor langere tijd in de food en non-food sector, van institutionele en horeca organisaties, tot supermarkten en winkelketels;
- Netwerktransport meestal individuele transportopdrachten van en naar een producent, teler, veiling of groothandel.



Vanzelfsprekend voldoet Peter Appel Transport voor de foodgerelateerde transporten volledig aan de strenge eisen op het gebied van voedselveiligheid en zijn zij HACCP gecertificeerd.

Er wordt veel tijd en energie gestoken in milieuvriendelijk rijden. Voor chauffeurs zijn er interne opleidingen met de cursussen 'Het nieuwe rijden', 'Geconditioneerd vervoer' en 'Manoeuvreertraining'. Peter Appel Transport is ook een leerbedrijf voor startende chauffeurs. Om een optimale reductie van de CO2-uitstoot te realiseren zijn de nieuwe DAF voertuigen voorzien van het ATe-programma, welk een significante besparing geeft van de uitstoot van CO2. De DAF is, zoals alle voertuigen bij Peter Appel Transport, afgesteld op 84 km per uur.

Vanuit de verschillende standplaatsen van Peter Appel Transport zorgen de lokale DAF dealers voor een uitstekende service en ondersteunen zij met raad en daad de 24 standplaatsen van Peter Appel Transport.