Clicky


Nieuwe Volvo FMX 420 pk 8x2 voor Van Straten Geleiderail

Nieuwe Volvo FMX 420 pk 8x2 voor Van Straten Geleiderail
14-12-2012 10:58 | Volvo | auteur de redactie
BUREN - Van Straten Geleiderail, gevestigd in het Gelderse Buren, heeft het wagenpark uitgebreid met een Volvo FMX 8x2. De truck is voorzien van een gestuurde voorloopas en een stuurbare naloopas. Achter de cabine bevindt zich een Hyva/HMF 2420 autolaadkraan. De truck is bijzonder door de combinatie van een laag chassis, gestuurde assen en een hoog toelaatbaar voertuiggewicht. De truck werd geleverd door Van Dijk Culemborg.

Van Straten rijdt veel op nieuwe wegen die net geasfalteerd zijn en moeten worden voorzien van vangrails. Om schadeclaims voor wringen bij de uitvoering van deze werkzaamheden te voorkomen, heeft Van Straten gekozen voor een speciale Volvo FMX 8x2.



Selfsupporting
Door de asconfiguratie is de truck zeer eenvoudig te manoeuvreren. Ad van Straten: "Wij hebben in 2009 een vergelijkbare Volvo FM aangeschaft. Door de extra 10-tons stuurbare naloopas te monteren, is er in combinatie met het tandemstel een uitstekende aslastverdeling. De geleiderail laden we in pakketten van ongeveer tweeëneenhalve ton met een lengte van ongeveer 4,30 meter. Deze kunnen dankzij de achterste as (in combinatie met het tandemstel) achterop de truck geladen worden. Met behulp van de autolaadkraan zijn we bovendien selfsupporting."

Zowel de Volvo uit 2009 als de nieuwe Volvo FMX zijn geleverd door Van Dijk Culemborg. Het totale aantal Volvo’s bij Van Straten Geleiderail komt daarmee op vier. Van Dijk Culemborg is voor Ad van Straten een geschikte partner, ze denken vooral mee over de specifieke uitdagingen waar zijn bedrijf voor staat, waardoor zijn mensen met de best mogelijke oplossingen de 'werkzaamheden aan de weg' optimaal kunnen uitvoeren.