Clicky


Kosten Maaslijn lopen volgens schatting op tot 358 miljoen euro

Kosten Maaslijn lopen volgens schatting op tot 358 miljoen euro
25-10-2023 09:51 | Algemeen | auteur ANP

MAASTRICHT - De totale kosten voor de Maaslijn lopen volgens een schatting op tot 358 miljoen euro, laat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten. Volgens een eerdere raming van het ministerie ging de vernieuwing van de treinverbinding tussen Nijmegen en Roermond 346 miljoen euro kosten. De 12 miljoen extra worden verdeeld tussen de provincie Limburg en het Rijk. Over de verdeling van de meerkosten bestaat grote onvrede bij de provincie.

De aanbesteding is gewonnen door spooraannemer Swietelsky Rail Benelux, werd woensdag bekend. Eind 2027 moet de Maaslijn zijn vernieuwd. Op dit moment rijden er dagelijks 22.000 reizigers met een dieseltrein over enkel spoor. De spoorlijn wordt deels verdubbeld en geëlektrificeerd.

Het project had eigenlijk al in 2020 af moeten zijn, maar liep meerdere malen vertraging op. In de Provinciale Staten van Limburg is al veel gesproken over de Maaslijn. In een motie hebben de Staten vorig jaar het Rijk opgeroepen om alle meerkosten te betalen. Het demissionaire kabinet heeft een besluit over de herverdeling van de kosten uitgesteld.