Clicky


Arib vraagt Kamer publicatie rapport over gedrag tegen te houden

Arib vraagt Kamer publicatie rapport over gedrag tegen te houden
25-10-2023 10:03 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Voormalig Kamervoorzitter Khadija Arib vraagt de Tweede Kamer te voorkomen dat een rapport over haar gedrag openbaar wordt gemaakt. Ze doet dat in een brief aan de Kamerleden, waarin ze de huidige voorzitter van de Tweede Kamer Vera Bergkamp onder meer beschuldigt van "onbehoorlijk handelen" en "misbruik van procesrecht".

Vrijdag liet Bergkamp namens het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer weten dat de bevindingen over Arib op 31 oktober worden gepubliceerd. Dit tegen de zin van Arib, die naar de rechter stapte om de rechtmatigheid van het onderzoek aan te vechten. Zij verwacht een uitspraak van de rechter op 15 november.

In de brief aan de Kamerleden stelt Arib dat het de Tweede Kamer zou passen "om aan dit handelen een halt toe te roepen en te voorkomen dat een onrechtmatige rapportage over het onrechtmatige onderzoek wordt uitgebracht en gepubliceerd voordat de rechter een oordeel heeft geveld".

Over Arib werden eerder anonieme klachten ontvangen over een onveilig werkklimaat voor ambtenaren onder haar voorzitterschap.