Clicky


Jan de Wit Group kiest in jubileumjaar voor tien Scania's Touring

Jan de Wit Group kiest in jubileumjaar voor tien Scania's Touring
25-10-2023 10:15 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

HAARLEM - Scania Nederland leverde onlangs tien nieuwe Scania Touring coaches af bij Jan de Wit Group. Alle voertuigen zijn uitgerust met de zuinige 410 pk SCR-only 13-liter motor met Opticruise. Vijf van de Tourings zijn 12 meter lang en beschikken over 49 zitplaatsen terwijl de andere vijf 13 meter lang zijn en plaats bieden aan 53 passagiers. De tien nieuwe voertuigen markeren de goede samenwerking tussen Scania en Jan de Wit Group in het jaar dat het Haarlemse bedrijf haar honderdjarig bestaan viert.

De Scania Tourings kunnen probleemloos gebruik maken van HVO100 diesel (Hydrotreated Vegetable Oil) waarvan Jan de Wit Group voor de gehele vloot van ca. 100 voertuigen al sinds 2019 gebruik maakt. HVO is een hernieuwbare diesel met ‘well to wheel’ ca. 80 procent tot 90 procent minder uitstoot aan CO2. Hiermee verlaagt het bedrijf de ecologische voetafdruk van de vloot aanzienlijk.

Jan de Wit Group rijdt al sinds 2019 met HVO100. Circa 95 procent van de touringcarvloot van de personenvervoerder rijdt op HVO100. Walter de Wit heeft goede ervaringen met HVO en vindt het prima toepasbaar voor de touringcarbranche en als een voor de hand liggende transitie naar waterstof. “Zonder dat je aan kapitaalvernietiging hoeft te doen door een relatief jonge vloot aan Euro 6 voertuigen vervroegd af te schrijven”, aldus Walter de Wit.

De nieuwe Tourings zijn van de nieuwste generatie Scania bussen en beschikken over het nieuwe design. Het ontwerp van deze bussen is volledig vernieuwd wat o.a. resulteerde in een gewichtsverlaging tot 200 kg en een nieuwe werkplek voor de chauffeur. Deze beschikt nu over een comfortabele ISRI NTS2 stoel en een instelbaar instrumentenpaneel. Een nieuwe vooras verbetert de mogelijkheden om de voertuigen te optimaliseren; zowel wat betreft de gewichtsverdeling als de passagiersstroom.

Dankzij de ervaring die Jan de Wit Group in de loop der jaren heeft opgedaan met Scania, heeft het verleden jaar wederom gekozen voor Scania als leverancier van een serie coaches. Scania is het voornaamste merk in de vloot van de Jan de Wit Group.

De nieuwe Tourings zijn in gebruik genomen in het jaar dat men het eeuwfeest viert. In 1923 startte het bedrijf de activiteiten in personenvervoer. In de loop der jaren is Jan de Wit Group uitgegroeid tot een begrip in de branche met veel focus op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Met 250 medewerkers, een moderne vloot van 100 Touringcars en 70 minibussen biedt Jan de Wit Group een breed scala van personenvervoeroplossingen in Nederland en Europa.