Clicky


Fietser zwaargewond door van helling geduwde auto in Den Haag

Fietser zwaargewond door van helling geduwde auto in Den Haag
25-10-2023 11:51 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Een fietser is dinsdagavond in Den Haag zwaargewond geraakt, doordat ze werd aangereden door een auto die van een helling werd geduwd. Ook een andere fietser raakte gewond, meldt de politie. De auto werd van een helling bij een parkeergarage geduwd, omdat die niet wilde starten.

De politie meldt dat het voorval plaatsvond bij de parkeergarage van een winkelcentrum aan De Horst. In de parkeergarage startte het voertuig van een 62-jarige man uit Den Haag niet. De man en zijn partner duwden de auto naar de helling en wilden zo de auto starten. Toen de auto met de voorwielen de helling bereikte, probeerde de man in de auto te stappen, maar dat lukte hem niet.

De auto reed daarop, met de man half uit de auto, van het parkeerdek naar beneden. Halverwege de helling reed de auto met openstaande deur tegen een tegemoetkomende auto, om vervolgens onderaan de helling de twee fietsers aan te rijden. De auto kwam aan het einde van het parkeerterrein tot stilstand.

Een fietser, een 57-jarige vrouw, moest zwaargewond naar het ziekenhuis worden vervoerd. De andere fietser, een 33-jarige man uit Den Haag, raakte lichtgewond. De bestuurder van de auto is aangemerkt als verdachte. Hij mag het proces-verbaal thuis afwachten, aldus de politie.