Clicky


Baby uit kinderwagen geslingerd op zebrapad na aanrijding met taxi, bestuurder doorgereden

Baby uit kinderwagen geslingerd op zebrapad na aanrijding met taxi, bestuurder doorgereden
25-10-2023 17:06 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - Dinsdagmiddag heeft een taxichauffeur op het zebrapad aan de Kamperfoelieweg in Amsterdam een kinderwagen aangereden en is daarna doorgereden. Het kindje, een vijf maanden oude baby, is door de aanrijding uit de kinderwagen geraakt en op straat terecht gekomen, meldt de politie woensdag. 

Rond 17.15 uur liep een moeder met haar drie kinderen (waarvan één in een kinderwagen) op de Kamperfoelieweg en wilde oversteken. Het was erg druk en de vrouw besluit de rijbaan en daarna de lijnbusbaan lopend op het zebrapad over te steken. Op dat moment reed een taxi om stilstaande voertuigen en over de busbaan heen. Daarna ontstaat de aanrijding met de kinderwagen.

De taxichauffeur reed daarna zonder te stoppen door in de richting van de Van der Pekstraat. De taxi zou een lichtgrijze Opel met vijfspaaks velgen en een blauwe kentekenplaat zijn en werd bestuurd door een man. Ook zou de auto mogelijk schade hebben aan de rechtervoorzijde. Een omstander verleende eerste hulp aan het kindje. De hulpdiensten werden gealarmeerd en de baby is kort daarna overgebracht naar het ziekenhuis. 

De andere kinderen en de moeder zijn niet gewond geraakt. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en de doorgereden bestuurder en komt daarbij graag in contact met getuigen.