Clicky


Zeker 22 doden en zestig gewonden bij schietpartij in Lewiston, VS

Zeker 22 doden en zestig gewonden bij schietpartij in Lewiston, VS [+foto's]
26-10-2023 09:05 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

LEWISTON - Minstens 22 mensen zijn gedood en vijftig tot zestig mensen gewond geraakt bij een schietpartij in de plaats Lewiston in de staat Maine, in het noordoosten van de Verenigde Staten. Op Facebook heeft de lokale politie in eerste instantie foto's van de vermeende schutter gedeeld. De politie is op zoek naar een veertigjarige man genaamd Robert Card. Hij is "gewapend en gevaarlijk", aldus de politie.

Card is vuurwapeninstructeur, reservist bij de National Guard en heeft dit jaar twee weken doorgebracht in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, aldus de politie. Card zou last hebben van mentale problemen en stemmen in zijn hoofd hebben gehoord. Ook zou hij hebben gedreigd met een aanval op een basis van de National Guard.

De schutter heeft volgens lokale media bij een bowlingcentrum en een restaurant het vuur geopend. Een auto die in verband werd gebracht met Card is gevonden in het plaatsje Lisbon, meldt de politie.

Schietpartij in 2022

Inwoners van Lewiston zijn verzocht binnen te blijven. President Joe Biden is op de hoogte gesteld.

De laatste keer dat bij een schietpartij in de VS meer dan twintig doden vielen was in mei 2022, toen een man op een school in Uvalde, Texas negentien kinderen en twee leraren doodschoot.