Clicky


Verdachte tijdens strafzaak Siki Martina aangevallen door getuige

Verdachte tijdens strafzaak Siki Martina aangevallen door getuige
26-10-2023 11:45 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - In de rechtbank in Rotterdam is donderdagochtend een verdachte aangevallen tijdens de strafzaak over het doodschieten van dj en muziekproducer Siki Martina. Dit gebeurde door een getuige, een neef van het slachtoffer.

Martina (31) werd op 10 juli vorig jaar op een parkeerdek bij metrostation Coolhaven in Rotterdam-West doodgeschoten in het bijzijn van zijn neef. Martina werd in de romp geraakt en overleed.

De verdachte die in de rechtbankzaal door de neef van Martina werd aangevallen was Christopher L. (32), die samen met Ruchelo C. (33) terechtstaat. De neef stormde af op L. direct na binnenkomst in de zaal en nam L. in een wurggreep. De parketpolitie greep in en wist de rust te herstellen. De aanvaller is geboeid afgevoerd.

De neef Marvin M. was door de verdediging opgeroepen als getuige om te verklaren over de schietpartij bij het metrostation. Zelf is hij ook verdachte. Hij staat op 10 november voor de rechtbank wegens het terugschieten naar de verdachten.

De rechtbankvoorzitter vertelde een fysieke aanval in de zaal nog nooit eerder te hebben meegemaakt. De rechtbank besloot de zitting na een schorsing voort te zetten zonder publiek en nabestaanden en de verdachten. Alleen Siki Martina's vriendin en moeder mochten het getuigenverhoor bijwonen. Tijdens dat korte verhoor beriep M. zich op zijn verschoningsrecht, dat is het recht van een getuige om vragen van de rechter onbeantwoord te laten. Hij wilde ook niet vertellen waarom hij L. fysiek belaagde.