Clicky


Tien nieuwe Volvo FM11 trekkers voor Kerres Transport Groep

Tien nieuwe Volvo FM11 trekkers voor Kerres Transport Groep
07-01-2013 12:23 | Volvo | auteur de redactie
HEERLEN - Kerres Transport Groep BV, met het hoofdkantoor in Heerlen en kantoren in Ittervoort, Hendrik-Ido-Ambacht en Schijndel, biedt maatwerk en totaaloplossingen op het gebied van logistieke dienstverlening in de breedste zin van het woord. Het bedrijf is onlangs overgegaan tot de aanschaf van tien Volvo FM11 trekkers, de aflevering is gedaan door Nebim Weert.

Jos Kerres is directeur/eigenaar van de onderneming die zijn oorsprong vindt in 1905. Hij heeft samen met zijn medewerkers (inmiddels circa 145) een druk en succesvol jaar achter de rug. In april werd zijn bedrijf bijvoorbeeld onderscheiden met de Lean & Green Award, terwijl in september het volledige vervoerpakket van Plus Retail West in Hendrik-Ido-Ambacht werd overgenomen. Een opdracht waarmee een volume van 30-35 wagens en 40-45 chauffeurs was gemoeid.

In oktober mocht Nebim Groep tien nieuwe Volvo FM11 trekkers leveren met een vermogen van 370 pk en I-Shift versnellingsbak. Jos Kerres: "Wij hebben bewust gekozen voor het type Volvo FM11 vanwege de ongeëvenaarde prestaties van de I-Shift versnellingsbak. Binnen onze distributie is een dergelijke automatische versnellingsbak onontbeerlijk op het gebied van comfort, inzet en gevoeligheid." Acht van deze tien trucks zijn geleverd in de kleuren van Plus-supermarkten, de overige twee in neutraal wit met belettering van de Kerres Groep.

Naast deze tien Volvo FM11 trekkers werden ook acht nieuwe distributieopleggers, twee-assige boxtrailer met achtersluitende laadklep, aangeschaft via Twan Heetkamp Trailers. Deze zullen deels worden ingezet voor de Plus Retail-vestiging in Ittervoort (waar het bedrijf reeds in een eerder stadium het volledige vervoer van had overgenomen) en Hendrik-Ido-Ambacht.



Jos Kerres: "Dankzij een gedegen voorbereiding is de overname van Plus Retail West probleemloos verlopen. Kerres Groep verzorgt nu een groot deel van alle Plus-vervoer. Voor de uitbreiding van ons wagenpark hebben we met alle plezier weer zaken gedaan met Nebim Groep, een betrouwbare partner met een hoog serviceniveau. De mensen bij Nebim blijven met je meedenken en dat sluit naadloos aan bij ons eigen motto 'Vertrouwd met transport, vooruitstrevend in distributie'."

"De groei van de afgelopen jaren hadden we niet kunnen realiseren zonder de medewerking en flexibiliteit van Nebim. Wij willen onze klanten zoveel mogelijk ontzorgen in het totale logistieke traject. De oplossingen die Nebim daarbij aanreikt, brengen Kerres Transport Groep ook steeds een stap verder."