Clicky


Milieu- en onderhoudsvriendelijke voertuigen voor gemeente Enschede

Milieu- en onderhoudsvriendelijke voertuigen voor gemeente Enschede
11-01-2013 15:23 | Overig | auteur de redactie
Volgende week neemt Twente Milieu drie nieuwe voertuigen (DAF FAN CF 75) in gebruik voor de afvalinzameling in de gemeente Enschede. De nieuwe vrachtauto’s zijn voorzien van BI-Fuel motoren. Dit betekent dat de motoren, die al standaard voldoen aan de hoogste geldende Euronormering met betrekking tot de uitstoot van schadelijk stoffen, nog eens extra ingespoten worden met aardgas. Dit draagt nog meer bij aan een schoner milieu.

Twente Milieu heeft eveneens gekozen voor nieuwe beladingssysteem waarmee minicontainers worden geleegd. Deze zijn onderhoudsvriendelijker en zorgen voor een langere levensduur van de containers. De voertuigen zijn geleverd door Cosmo Trucks uit Hengelo en de opbouw is geleverd door Terberg Matec Nederland.



Gezond en veilig voor chauffeurs en bewoners
Albert van Winden, directeur van Twente Milieu: "Duurzaam afval inzamelen is een belangrijke voorwaarde. Twente Milieu is partner in het Lean & Green project en heeft zich verplicht om binnen een tijdsbestek van 5 jaar de CO2 uitstoot met 20% te verminderen. Met deze nieuwe BI-Fuel motoren leveren wij hieraan een belangrijke bijdrage. Vol trots staat ook het logo van Lean & Green op deze nieuwe voertuigen. Daarnaast zijn deze voertuigen uitgerust met het beeldmerk ‘kleurig scheiden’. Door middel van het principe ‘kleurig scheiden’ worden inwoners via diverse communicatiemiddelen geholpen om afval zo goed mogelijk te scheiden."