Clicky


Woonprotest in Den Haag voortgezet bij kantoor vastgoedclub

Woonprotest in Den Haag voortgezet bij kantoor vastgoedclub
28-10-2023 15:41 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Op de Koekamp in Den Haag hebben zo'n tweehonderd mensen geprotesteerd tegen "de wooncrisis, de vastgoedindustrie, het wanbeleid van de overheid en de ambitieloze plannen van de meeste politieke partijen". De organisatie van het Woonprotest eist onder andere afschaffing van het kraakverbod en onteigening van alle private grootgrondbezitters en huisjesmelkers.

De demonstranten hadden protestborden bij zich met daarop leuzen als 'Je kan niet wonen op een wachtlijst' en 'No home, no future'. Ook verschillende politieke partijen, waaronder Volt, BIJ1 en de PvdD, waren vertegenwoordigd bij het Woonprotest. Lijsttrekker Edson Olf van BIJ1 liet op X weten achter de eisen van de organisatie te staan. "De woningmarkt moet radicaal worden aangepakt en we moeten huisvesting garanderen voor iedereen."

Aan het eind van het protest riep de organisatie op de demonstratie voort te zetten bij het kantoor van belangenbehartiger van vastgoedinvesteerders IVBN. Zo'n vijfentwintig man hebben gehoor gegeven aan deze oproep. De demonstranten staan met spandoeken in de hal van het World Trade Center in Den Haag, waar het kantoor van IVBN zit. Op de spandoeken staat 'Miljarden winst, honderdduizend mensen dakloos' en 'Stop IVBN, onteigen de profiteurs van de wooncrisis', ziet een ANP-verslaggever ter plaatse.

De politie is inmiddels begonnen met het weghalen van de demonstranten uit de hal van het WTC. De organisatie van het Woonprotest liet eerder op X weten pas te zullen vertrekken "zodra deze giftige lobbyclub ontmanteld is".