Clicky


Vrienden en collega's herdenken Matthew Perry

Vrienden en collega's herdenken Matthew Perry
29-10-2023 10:17 | Showbizz | auteur ANP

LOS ANGELES - Collega's en vrienden van Matthew Perry hebben gereageerd op het plotselinge overlijden van de Amerikaans-Canadese acteur. Maggie Wheeler, die in de serie Chandlers vriendin Janice speelde, liet op Instagram weten dat de vreugde die Perry "zo velen" bracht in zijn "te korte leven, zal voortleven". "Ik voel me zo gezegend door elk creatief moment dat we deelden."

Morgan Fairchild, die Chandlers moeder Nora Bing speelde in de serie, schreef op X dat haar hart gebroken is "door de vroegtijdige dood van mijn 'zoon' ... Het verlies van zo'n briljante jonge acteur is een schok".

"Oh nee!!! Matthew Perry!!! Jij lieve, getergde ziel!!!" schreef Mira Sorvino op X, die samen met Perry de hoofdrol speelde in de film Parallel Lives.

Trudeau

De Canadese premier, Justin Trudeau, heeft ook gereageerd. Hij was vroeger een van Perry's klasgenoten op school. "Matthew Perry's dood is choquerend en verdrietig", schreef hij op X. "Ik zal nooit de spelletjes vergeten die we speelden op het schoolplein en ik weet zeker dat mensen wereldwijd niet gaan vergeten wat voor plezier hij hen bracht. Dank voor al het lachen Matthew."

Jimmy Burrows, die vijftien afleveringen van Friends regisseerde, plaatste een foto van hemzelf en Perry op Instagram met de tekst: "Niemand deed het beter." De Amerikaanse actrice Selma Blair schreef op Instagram: "Mijn oudste vriend. We hielden allemaal van Matthew Perry, en ik vooral. Ik hield onvoorwaardelijk van hem. En hij van mij."

Perry, bekend van de hitserie Friends, overleed zaterdag op 54-jarige leeftijd. Politiebronnen meldden aan de Los Angeles Times dat de acteur in zijn huis in Los Angeles is gevonden, waar hij is verdronken in een jacuzzi.