Clicky


Je maakt wat mee! Vrachtwagenchauffeur beschoten

Je maakt wat mee! Vrachtwagenchauffeur beschoten [+foto's]
29-10-2023 19:14 | Je Maakt Wat Mee! | auteur Redactie

DAMWÂLD/BEAUCE - Je maakt wat mee onderweg wanneer je hele dag op de weg bent. Leuke dingen, gekke dingen, ontroerende dingen. Dingen waarvan je denkt, goh als ze dit zouden zien..... Daar is deze categorie voor. Wat is jou overkomen waarvan je denkt, dát hadden ze eens moeten zien, wat me nou overkomen is, of wat ik nu gezien heb....

Deze keer het verhaal van Bram van Munster die vandaag in Frankrijk door het oog van de naald kroop toen hij werd beschoten.

Bram rijdt al langer op Spanje en onderweg ziet hij de mooiste plekken op aarde en, zegt hij, ik word betaald om ze te bekijken! Dat heeft, gezien de veranderende weersomstandigheden, al heel veel moois opgeleverd, en je maakt nog eens wat mee.

"Vandaag, zondag 29 oktober 2023,  was er wel een om niet over naar huis te schrijven want dan wordt moeders ongerust", vertelt Bram zondagavond aan onze redactie.

"Ik sta in Frankrijk, en zoals we weten mag je op zondag niet de weg op. Dus maak ik braaf mijn pauze en ga midden op de dag slapen zodat ik de nacht in kan zodra je weer mag rijden. Het is nog maar zes uurtjes tot de zaak, dus dat komt goed. Met mij besluiten velen om ook te gaan slapen."

"Niet dus", gaat Bram verder. "Iedereen werd wakker van een serie geweerschoten. Ikmijn bed uit, gordijnen open, en vanuit mijn plaats, vlak langs een veld dat eigendom is van Shell, met zo'n 150 truckplaatsen, in Beauce, Frankrijk, zie ik in de spiegels jagers lopen in het veld achter mij. Ze hebben heel veel interesse in een aantal bosjes, en ik denk dat ze in die richting hebben geschoten."

"Prima dat ze dat doen, maar regel één is dat je voorbij je vizier kijkt om te zien wat daar nog is... ik dus... En dát hebben ze niet gedaan! Eén van de kogels is afgeketst op mijn trailer. Had ik nietsvermoedend daar gestaan om een peuk te roken of iets anders, had die kogel in mijn kop gezeten!"

"Ik heb meteen de politie erbij gehaald, want ik heb de jagers op video. De politie kwam met twintig man, waarvan er tien op jacht gingen naar de jagers, en de overige tien keken naar mijn papieren en schade. De politie heeft de jagers niet gevonden, maar neemt het wel hoog op, omdat ze in de richting van mensen hebben geschoten terwijl ze ook nog eens illegaal op het terrein van Shell waren."

"De politie houdt mij op de hoogte omdat dit tot "poging tot moord" is verklaard. Zelf denk ik dat ze een fout hebben gemaakt die catastrofale gevolgen had kunnen hebben, namelijk niet op tijd kunnen leveren bij de klant omdat je hartstikke dood bent."

De schade aan de trailer valt mee, maar het had net zo goed anders kunnen aflopen, beseft Bram zich maar al te goed.

"De politie kon weinig anders doen dan mijn informatie opnemen, de video binnenkort analyseren, en ze nemen contact op als ze de jagers hebben. Ik hoop op een goede afloop en een nieuw zeil op m'n trailer! Oh, en de reactie van het bedrijf, want die zijn ingelicht natuurlijk, was: "Bel maar als er iets aan de hand is, dit is een noodlijn." En dat is iets waar een collega en ik ehmmmm een mening over hebben..", besluit Bram.


Je maakt wat mee!

Heb jij zelf ook iets meegemaakt onderweg, op de planning of in het dc wat je niet snel meer vergeet en in onze nieuwe rubriek 'Je maakt wat mee!' past? Iets hilarisch, gevaarlijks, speciaals, ontroerends enz.. stuur je verhaal, liefst met foto, naam etc naar onze redactie: redactie@transport-online.nl en wie weet wordt jouw verhaal wel gepubliceerd op onze website!