Clicky


NEC-directeur Van Schaik: Bas Dost sprak ploeggenoten alweer toe

NEC-directeur Van Schaik: Bas Dost sprak ploeggenoten alweer toe
29-10-2023 19:45 | Sport | auteur ANP

ALKMAAR - NEC-spits Bas Dost heeft vlak nadat hij in elkaar was gezakt tijdens het Eredivisieduel bij AZ, weer zijn teamgenoten toegesproken in de kleedkamer terwijl hij rechtop zat. Dat zei een geëmotioneerde NEC-directeur Wilco van Schaik voor de camera bij ESPN. "Gelukkig zijn we in Nederland goed op zulke situaties ingesteld. Dat redt wel levens."

Er ging een defibrillator het veld op, al is niet duidelijk of die ook moest worden gebruikt. "Niemand hier wist wat er gebeurde, totdat scheidsrechter Jeroen Manschot zei dat er een teken van leven was en Bas weer bij was. Ik denk dat Bas geluk heeft gehad dat het medisch team zo snel erbij was."

Van Schaik prijst de reactie van de supporters op de tribunes in Alkmaar en ook het snelle optreden van de medische staf van AZ. "Dit heeft op iedereen veel indruk gemaakt. De jongens en de staf waren in de kleedkamer muisstil. Dan kun je daarna niet meer gaan voetballen. Super hoe AZ daar ook in staat." In onderling overleg is besloten het duel zondagavond niet meer uit te spelen. NEC stond met 2-1 voor.

De algemeen directeur vocht voor de camera tegen de tranen. "Dit gebeurt steeds vaker. Laatst bij RKC ook al", herinnerde Van Schaik het incident rond Etienne Vaessen zich van een maand geleden, waarbij de Waalwijkse doelman tegen Ajax buiten bewustzijn raakte. "Laten we hopen dat Bas weer aansterkt. Dit is onwerkelijk. Bas is in goede handen, dat is nu het belangrijkst."