Clicky


Van Eck levert een extra lange dubbeldektrailer, ingezet als LZV, van 32 meter

Van Eck levert een extra lange dubbeldektrailer, ingezet als LZV, van 32 meter
21-01-2013 09:30 | Trailers | auteur de redactie
Van Eck leverde afgelopen week een tweetal dubbeldektrailers die ingezet worden voor de Noorse en Zweedse Post. Met de voertuigen worden postpakketten in rolcontainers vervoerd. Door de stijgende opkomst van internetbestellingen kan de klant hiermee voldoen aan de toegenomen transporthoeveelheden.

Het voertuig heeft een lengte van 17.000 mm en een hoogte van 4.500 mm en voldoet hiermee aan de Zweedse wetgeving. De inwendige hoogte van het voertuig is 2 x 2.000 mm. Voor de extra veiligheid is het voertuig eveneens uitgerust met een versterkt kopschot.

De laad- en loslift is speciaal voor de klant aangepast zodat deze in gesloten stand verticaal omhoog of omlaag kan. Hierdoor sluit de oplegger goed aan bij het dok én op de stationaire lift die geïntegreerd is in het gebouw. Middels een stationaire schaarlift met een lengte van ca. 10.000 mm kan het laden en lossen enorm worden versneld.



De extra lange dubbeldektrailer van 17.000 mm lang beschikt over een laadcapaciteit van 76 Europallets met een hoogte van 2.000 mm. De voertuigen worden eveneens ingezet als LZV en zijn hiermee de eerste in Zweden die als test op speciale trajecten met een LZV-lengte rijden van 32 m in plaats van 25,25 m. De voertuigen rijden op trajecten naar Noord-Zweden.

Op jaarbasis rijden de voertuigen ca. 340.000 km per oplegger. Door het extra hoge volume bespaart de transporteur kosten én het milieu.

De klant koos voor Van Eck vanwege haar innovatie en hoge productkwaliteit.