Clicky


Ex-tra.rental voegt twee extra lange opleggers aan verhuurvloot toe

Ex-tra.rental voegt twee extra lange opleggers aan verhuurvloot toe
21-01-2013 16:57 | Trailers | auteur de redactie
Ex-tra.rental heeft twee extra lange opleggers aan de verhuurvloot toegevoegd. Beide opleggers zijn erg lang maar hebben een verschillende configuratie, om de verhuurvloot zo divers mogelijk te houden.

De eerste heeft een ingeschoven lengte van 18,4 meter en is in 3 stappen uitschuifbaar tot 52,9 meter. De tweede heeft een ingeschoven lengte van slechts 16,5 meter en is 3x naar voren en 1x naar achteren uitschuifbaar tot 50,7 meter. De korte ingeschoven lengte van deze oplegger biedt in bepaalde Europese landen belangrijke voordelen in de ontheffingssfeer.

Daarnaast kan men, door het gebruik van de uitschuiftafel aan de achterzijde, de positie van het asstel ten opzichte van het zwaartepunt van de lading variëren. Hierdoor verkrijgt men een optimale verdeling tussen de druk op het asstel en de koppelingsdruk.



Vanzelfsprekend is bij beide opleggers het 4-assige asstel automatisch uit te lijnen met behulp van de radiografische hulpbesturing, en zijn beide trailers voorzien van het ‘easy slide systeem’ om het in- en uitschuiven op elke type ondergrond te vergemakkelijken.

De verhuurvloot bestaat momenteel uit vier van dit soort extra lange opleggers; de langste huuropleggers ter wereld.