Clicky


Akkoord voor nieuwe cao motorvoertuigenbranche

Akkoord voor nieuwe cao motorvoertuigenbranche
30-10-2023 19:06 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Na lang onderhandelen zijn vakbonden en werkgeversorganisatie BOVAG het eens geworden over een nieuwe cao voor de Motorvoertuigen en Tweewielerbranche, voor onder andere garages, fietsenhandels en autodealers. Dat maakte FNV Metaal bekend.

Afgesproken is dat werknemers vanaf volgend jaar 6 procent meer loon krijgen en op 1 oktober nog eens 80 euro bruto extra per maand. Dat komt neer op gemiddeld 8,7 procent meer loon op jaarbasis. Ook wordt er "een forse stap vooruit" gezet richting afschaffing van de jeugdlonen.

Het akkoord wordt binnenkort "neutraal" voorgelegd aan de vakbondsleden. "Het waren taaie en pittige onderhandelingen. Maar uiteindelijk ligt er nu een loonsverhoging op tafel waarmee onze leden weer de nodige lucht krijgen", zegt Murat Sekercan van FNV. Volgens hem komen er dagelijks tal van berichten binnen van werknemers "die de eindjes niet of nauwelijks meer aan elkaar kunnen knopen".

De cao Motorvoertuigenbedrijf- en Tweewielerbedrijf geldt voor ruim 83.400 werknemers, verdeeld over duizenden bedrijven.