Clicky


Vijf Volvo FH bakwagens voor Bas Kooij Transport

Vijf Volvo FH bakwagens voor Bas Kooij Transport
24-01-2013 13:30 | Volvo | auteur de redactie
Bas Kooij Transport is een specialist in het beheren en vervoeren van recyclebare goederen over de weg. Het bedrijf is gevestigd in Middelharnis en heeft 500 eigen afzetcontainers om de werkzaamheden uit te voeren. Onlangs is men overgegaan tot de aanschaf van vijf Volvo FH bakwagens, de aflevering is gedaan door Bluekens Truck en Bus.

Bas Kooij Transport is sinds 1987 actief in de Nederlandse transportwereld en staat voor: containertransport, schroot- en afvalvervoer, recycling transport, schroot- en afzetcontainers, afzetbakken en recyclebare goederen. De onderneming hecht grote waarde aan mensen en materieel, twee onmisbare pijlers om een goede schakel te zijn in de totale logistieke keten.



Directeur Bas Kooij: "In de bedrijfsvoering zijn onze mensen onmiskenbaar het meest belangrijk, zij brengen de zo belangrijke flexibiliteit en neutraliteit in de praktijk. Zij zijn het waar we trots op zijn en ook de meerwaarde van ons bedrijf in zit."

Bas Kooij prijst zich daarnaast enorm gelukkig met het moderne wagenpark dat hem ter beschikking staat om zijn klanten van dienst te zijn: "Wat ons bijzonder maakt is het bezit van 500 eigen afzetcontainers die ingezet kunnen worden als opslag of wisselbak zowel op kleine als grote projecten."



Dat wagenpark wordt nu uitgebreid met vijf Volvo FH bakwagens. Bas Kooij over de aanschaf: "De keuze van het merk vrachtwagen ligt bij ons in principe bij de chauffeurs. Zij moeten er dagelijks mee werken en hun voorkeur was duidelijk. Wij hebben uiteraard ook gekeken naar het soort werkzaamheden waarvoor de nieuwe vrachtwagens moeten worden ingezet en dat is het vervoeren van recyclebare goederen. De krachtige motor in deze Volvo FH bakwagen is belangrijk vanwege juist dit type lading. Een ander argument om te kiezen voor dit type Volvo is het vernieuwende karakter van de Euro 5-motor, die het rijden echt zuiniger maakt en onze kosten merkbaar reduceert."



Met de vijf Volvo FH bakwagens komt het totale aantal Volvo's in het wagenpark van Bas Kooij Transport op tien. De vestiging van Bluekens in Middelharnis zit in dezelfde straat, geen wonder dat Bas Kooij voor de aanschaf bij Bluekens terecht is gekomen. "Dat is natuurlijk logistiek een geweldig voordeel", aldus Bas Kooij, "maar dat is niet het enige. De samenwerking verloopt prima en de dienstverlening is gewoon goed. Wanneer wij problemen hebben, dan worden we snel en adequaat geholpen. De mensen van Bluekens denken met ons mee en zijn ter zake heel deskundig."