Clicky


Vrachtwagenchauffeur en bestuurder bestelbus overleden na zwaar ongeval Duitse A2

Vrachtwagenchauffeur en bestuurder bestelbus overleden na zwaar ongeval Duitse A2 [+foto]
01-11-2023 14:07 | Ongevallen | auteur Redactie

THEESSEN - In de nacht naar woensdag 1 november vond een ernstig verkeersongeval plaats op de Duitse A2 waarbij twee personen om het leven zijn gekomen. De snelweg richting Berlijn is nog altijd afgesloten. De snelweg richting Hannover werd rond het middaguur heropend na meer dan tien uur afgesloten te zijn geweest. Het verkeer wordt ter plekke omgeleid.

Volgens huidig ​​onderzoek reed een 40-jarige Poolse chauffeur met zijn vrachtwagen over de A2 richting Hannover toen hij de controle over zijn voertuig verloor door een klapband aan de trekker. De met meubilair beladen vrachtwagen botste tegen de middelste vangrail, brak erdoorheen en kantelde. De cabine kwam op de linkerrijstrook terrecht in het tegemoetkomende verkeer.

Vier auto's die in de richting van Berlijn reden, konden door rem- en uitwijkmanoeuvres een directe botsing voorkomen. Een vijfde chauffeur herkende de situatie echter te laat en reed met zijn Mercedes Sprinter de cabine van de bij het ongeval betrokken vrachtwagen in.

De 40-jarige vrachtwagenchauffeur en de 45-jarige bestuurder (uit Berlijn) van de Mercedes Sprinter overleden op de plaats van het ongeval aan hun ernstige verwondingen. Nog eens drie inzittenden (tussen de 43 en 60 jaar) van de betrokken auto's raakten lichtgewond bij het ongeval.

Beide richtingen moesten tijdens de reddings- en bergingsmaatregelen en het politieonderzoek naar het ongeval volledig afgesloten zijn.

In de resulterende file op de rijbaan richting Hannover herkende een 40-jarige vrachtwagenchauffeur het niet op tijd en reed tegen een busje aan dat al omstreeks 06.30 uur was gestopt. Gelukkig bleven beide bestuurders ongedeerd.