Clicky


Verkeersschool Osseforth schaft Iveco Daily aan voor rijbewijs C1

Verkeersschool Osseforth schaft Iveco Daily aan voor rijbewijs C1
31-01-2013 11:21 | Iveco | auteur de redactie
MAASTRICHT - Verkeersschool Osseforth is trots om te vermelden dat zij voor de rijopleidingen een nieuwe vrachtwagen voor het C1 rijbewijs hebben aangeschaft. Vanaf 19 januari 2013 is er in Nederland een nieuw rijbewijs geïntroduceerd voor de kleinere vrachtwagens tot 7500 kg, het C1 rijbewijs.

Verkeersschool Osseforth verzorgt alle rijbewijzen en is met vestigingen in de regio's Maastricht, Sittard-Geleen en Kerkrade hiermee trendsetter in Limburg. "Voor dit rijbewijs hebben we hiervoor speciaal een Iveco Daily aangeschaft. We zijn hiermee uniek, het is het enige C1 lesvoertuig in Limburg", meldt Frank Osseforth.



De opleiding voor dit rijbewijs is honderden euro's goedkoper omdat je minder theoretische stof hoeft te weten en omdat je minder rijlessen nodig hebt. Het is immers een normale 6 baks versnellingsbak en de Iveco is 2 meter korter, 30 cm smaller en 1 meter lager dan de Scania vrachtwagens.



Het nieuwe C1 rijbewijs, ook wel het camperrijbewijs genoemd, is bedoeld voor campers boven de 3500 kg, paardenvervoerders, gemeentenvoertuigen en kleinere distributievrachtwagens.