Clicky


Omgewaaide bomen en takken zorgen voor overlast op de weg

Omgewaaide bomen en takken zorgen voor overlast op de weg
02-11-2023 17:05 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Omgewaaide bomen en takken door de storm Ciarán leiden tot problemen in het verkeer, meldt Rijkswaterstaat. Ook ziet de wegbeheerder schade aan verkeersborden als gevolg van de harde wind, zoals op de A7 bij het Groningse Scheemda.

Op diverse wegen staan files, zoals op de snelweg A12 richting Den Haag. De brandweer is hier op diverse plekken bezig om de weg vrij te maken. Bij de afrit Gorinchem op de A15 dreigen meerdere bomen om te vallen. Die worden nu uit voorzorg weggehaald.

Eerder ontstonden al problemen op de A1 bij Barneveld en op de A4 bij Hoogerheide. Bij knooppunt Deil op de A2 moesten twee rijstroken dicht als gevolg van omgewaaide bomen en op de A76 richting de Duitse grens bij Nuth waaide een boom over de geluidswal. Ook de afrit Nijmegen op de A73 was enige tijd dicht vanwege opruimwerkzaamheden na een omgewaaide boom.

Code oranje

Op de N65 bij het Brabantse Berkel-Enschot waaide een boom op drie auto's. Een persoon moest met een hoofdwond naar het ziekenhuis. De weg is naar verwachting tot ongeveer 16.00 uur dicht, het verkeer wordt omgeleid. Op de A4 bij knooppunt Badhoevedorp verloor een vrachtwagen aan het einde van de ochtend zijn dak, waardoor twee verbindingswegen dicht waren. Ook op de A79 bij het Limburgse Meerssen richting Heerlen moest het verkeer enige tijd omrijden vanwege een boom en takken op de weg.

Door de storm heeft het KNMI code oranje afgegeven voor Zeeland en later in de middag Zuid- en Noord-Holland. In deze gebieden kan het volgens Rijkswaterstaat gevaarlijk zijn op de weg en wordt een "zeer drukke" avondspits verwacht. Weggebruikers krijgen het advies "extra alert" te zijn en de rijstijl aan te passen.