Clicky


Kind (5) tweede dodelijke slachtoffer in België door storm Ciarán

Kind (5) tweede dodelijke slachtoffer in België door storm Ciarán
02-11-2023 17:00 | Buitenland | auteur Redactie

GENT - De storm Ciarán heeft in België twee slachtoffers geëist. Een vrouw van 64 jaar en een kind van 5 jaar werden op verschillende plaatsen in Gent geraakt door afgewaaide takken.

Het kind was aanwezig op een speelplein van Stad Gent toen het geraakt werd door afgewaaide takken. Het kind werd levensgevaarlijk gewond overgebracht naar het ziekenhuis en overleed daar enkele uren later. Een ander kind van 3 jaar raakte lichtgewond en werd ook overgebracht naar het ziekenhuis.

In de namiddag viel eveneens een dodelijk slachtoffer door de storm. Een 64-jarige vrouw bevond zich met haar man en dochter in het Citadelpark. Zowel zij als haar dochter (31) werden geraakt door een afgewaaide tak. De moeder overleed ter plaatse en de dochter werd zwaargewond overgebracht naar het ziekhuis. Zij wordt nu geopereerd.

Ook hier zal een expert ter plaatse gaan om het incident te onderzoeken. De vader geraakte niet gewond. De familie zijn inwoners van Duitsland en waren hier op bezoek, meldt het Openbaar Ministerie.