Clicky


Share Logistics neemt VN Logistics over

Share Logistics neemt VN Logistics over
03-11-2023 12:01 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ROTTERDAM - Share Logistics, onderdeel van de Franse Groupe BBL, neemt het in Geldermalsen gevestigde VN Logistics, een geïntegreerde logistiek
dienstverlener, voornamelijk gespecialiseerd in chemicaliën, hernieuwbare energiebronnen (bijv. zonnepanelen, batterijen), cosmetica, direct mailings en e-commerce-industrieën over. De overname volgt op een langdurige bestaande partnerschap tussen de twee bedrijven.

"Na succesvol te hebben samengewerkt aan verschillende projecten, zijn we verheugd om eindelijk onze krachten te bundelen met VN Logistics. Het bedrijf zal onze capaciteiten op het gebied van contractlogistiek verbeteren en onze algehele mondiale positie versterken geïntegreerd logistiek dienstverleningsaanbod voor klanten”, zegt Tristan Bierenbroodspot, Group CEO van Share Logistics.

Share Logistics ondersteunt klanten bij het ontwerp, het beheer en de uitvoering van hun mondiale toeleveringsketens. Door haar zeer gespecialiseerde en toegewijde medewerkers, ondersteund door toonaangevende bedrijven edge-technologie biedt Share Logistics innovatieve en naadloos geïntegreerde oplossingen aan klanten in een grote verscheidenheid aan mondiale industrieën, waaronder energie (incl. hernieuwbare energiebronnen), chemicaliën, evenementen, maritiem, luchtvaart, automobielsector, verhuizing, voeding, farmacie en gezondheidszorg, e-commerce en algemeen lading.

Share Logistics maakt deel uit van Groupe BBL, een wereldwijde groep van supply chain dienstverleners die wereldwijd ruim 2.000 medewerkers in dienst heeft en ruim 300.000 m2 magazijnruimte exploiteert.

Bierenbroodspot vervolgt: “De gespecialiseerde medewerkers van VN Logistics brengen zowel nieuw als aanvullende expertise mee in snelgroeiende industrieën, die onze langetermijnstrategie ondersteunt die zich richt op echte industrie specialisatie”.

Het hele team van VN Logistics zal zich bij Share Logistics voegen. Share Logistics breidt daarmee haar organisatie in Nederland uit met circa 200 medewerkers.

“Door ons aan te sluiten bij Share Logistics zijn we in staat om onze klanten een mondialere dienstverlening te bieden en nieuwe diensten te creëren groeimogelijkheden voor ons personeel”, legt Geert van der Velden, CEO van VN Logistics, uit.

VN Logistics staat bekend om zijn hoge kwaliteit en persoonlijke klantenservice. Het bedrijf biedt een mondiaal end-to-end en geïntegreerd logistiek dienstenaanbod, inclusief warehousing en toegevoegde waarde diensten, zeevracht, luchtvracht, wegvracht, intermodaal transport en douane. Share Logistics zal dat doen zorgen voor extra geografische aanwezigheid en expertise, een breed scala aan industriële kennis en aanbod ketenontwerpdiensten aan klanten van VN Logistics.

Van der Velden concludeert: “Het feit dat we nu onderdeel worden van een mondiaal team, dat niet alleen de dezelfde waarden en ondernemerscultuur, maar brengt uitgebreide kennis van de sector met zich mee en biedt toegang tot een groot nieuw netwerk van partners en leveranciers, biedt ons een unieke kans om de groei verder te ondersteunen van onze klanten”.

Share Logistics en VN Logistics blijven voorlopig gescheiden opereren.

De komende tijd zullen de bedrijven echter geleidelijk aan worden geïntegreerd. “Beide bedrijven zorgen ervoor dat klanten de verbeterde en uitgebreide reikwijdte van de diensten kunnen ervaren. Dit is het enige doel waarom wij onze krachten bundelen”, besluit Bierenbroodspot.