Clicky


Storm Ciarán veroorzaakt 15 miljoen euro schade

Storm Ciarán veroorzaakt 15 miljoen euro schade
03-11-2023 17:00 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Storm Ciarán, die donderdag over ons land trok, heeft voor ongeveer 15 miljoen euro aan schade veroorzaakt, zo meldt het Verbond van Verzekeraars. Dit blijkt uit een eerste schatting van de organisatie. De schade is veroorzaakt aan woningen, auto's en bedrijfsgebouwen.

Op basis van deze schatting lijkt de verzekerde schadelast mee te vallen, zegt het verbond. Dit neemt niet weg dat de storm plaatselijk "voor veel overlast en leed heeft gezorgd". Zo is in het Limburgse Venray een 59-jarige man uit Overloon (Noord-Brabant) om het leven gekomen door een vallende boom.

Hoe groot de schade precies is, kan nog niet berekend worden omdat nog niet alle schadeclaims zijn ingediend bij verzekeraars, meldt het verbond. De gemaakte schatting is een zogeheten modelschatting, waarbij nog geen rekening is gehouden met specifieke schades.

Ook vandaag regent en waait het nog behoorlijk. Het verbond waarschuwt voor mogelijke vervolgschade die deze wind kan veroorzaken. Dakpannen en zonnepanelen die donderdag door windstoten zijn losgekomen en bomen die ontworteld zijn geraakt, kunnen vandaag of later alsnog afwaaien of omvallen.