Clicky


Van den Bosch huldigt jubilarissen en pensionado's

Van den Bosch huldigt jubilarissen en pensionado's
06-11-2023 09:45 | Overig | auteur Redactie

ERP, - De Van den Bosch Academy in Erp was vrijdag 3 november het toneel voor de jaarlijkse jubilarissenavond. Tien jubilarissen en pensionado’s werden gehuldigd voor hun trouwe dienstjaren tijdens deze avond vol herinneringen.

Van den Bosch-CEO Rico Daandels heette de feestgangers welkom. “Dat we vanavond met tien jubilarissen en pensionado’s mogen zijn, is iets waar wij heel trots op zijn.” Daandels bedankte de trouwe medewerkers voor hun tomeloze inzet. “Jullie passie en energie is van onschatbare waarde voor ons.”

Na een officieel fotomoment kon de avond echt beginnen. Een voor een werden alle jubilarissen en pensionado’s in het zonnetje gezet. Aan de hand van foto’s en verhalen werden mooie herinneringen opgehaald van de afgelopen dienstjaren. 

‘Nooit te laat thuis’

Verhalen heeft Henk Timmers genoeg. De pensionado begon in 1998 bij Van den Bosch en reed veel internationale biertransporten. “Naar Frankrijk bijvoorbeeld, of in Duitsland. Dat is het mooiste aan het werk: je komt op zoveel plekken. En als het even kon, dan ging mijn vrouw mee. Want dan kon ik ook nooit te laat thuis komen”, lacht de vrachtwagenchauffeur. 

En zelfs na zijn pensioen, klimt Timmers nog af en toe in een Van den Bosch-vrachtwagen. “Dan rijd ik even met de Engelse combinatie naar de haven in Rotterdam. Voor hobby’s heb ik nooit tijd gehad, maar sinds een paar weken dart ik op donderdagavond.”

Het vak leren

De grootste hobby van Emiel van Haren, Operations Director van de divisie Liquid Bulk, is badminton. Maar deze vrijdagavond liet hij eenmalig verstek gaan om bij de jubilarissenavond aanwezig te zijn. Van Haren is 25 jaar in dienst bij Van den Bosch en dat terwijl hij eigenlijk ‘alleen maar even het vak zou komen leren’. 

“Mijn familie had een eigen transportbedrijf, daar zou ik na twee jaar naar terug gaan. Maar dat liep even iets anders.” Hij begon op de planning en is inmiddels doorgegroeid tot Operations Director. “Ik zit hier goed op m’n plek. Ik heb hier zelfs mijn vrouw leren kennen, die werkte ook voor Van den Bosch.”

Vrijheid

Turgay Caliskaner had zijn pad van tevoren ook helemaal uitgestippeld en wist zich er aan te houden. Caliskaner begon in de cleaning bij Van den Bosch en haalde ondertussen zijn rijbewijs. “Dat was ook het plan: eerst werken en daarna mijn rijbewijs halen.” 

Nu is hij 25 jaar in dienst bij Van den Bosch en is hij al meer dan 20 jaar chauffeur. “De vrijheid spreekt me het meest aan. Je bent eigenlijk je eigen baas in de vrachtwagen. En ik houd gewoon van rijden, in mijn vakantie maak ik ook lange ritten. Dat vind ik leuk.”

Door tot de 25

Trainer Marjon Koch geniet eveneens. Niet alleen van haar werk, maar ook van de avond. “Ik vind dit heel bijzonder en speciaal om zo in het zonnetje gezet te worden. Als je als bedrijf zoveel mensen hebt om in het zonnetje te zetten, dan doe je volgens mij iets heel goed.”

Koch was begin dit jaar 12,5 jaar in dienst, maar gaat wat haar betreft door tot de 25. “Sowieso en als het kan nog langer. Ik heb het super naar mijn zin. Van den Bosch is een prachtig bedrijf.”

De jubilarissen op een rijtje:

12,5 jaar in dienst: Marjon Koch, Marcel Verbrugge, Laszlo Lukacs. 25 jaar in dienst: Turgay Caliskaner, Emiel van Haren, Wally lentjes, Chanthy Hem, Berry Helmhout (Berry Helmhout is in februari helaas komen te overlijden. Dit was een aantal dagen na zijn 25 jarige jubileum. Tijdens de jubilarissenavond is er een moment van stilte geweest ter nagedachtenis aan Berry). Pensioen: Jos Merkx, Henk Timmers, Rene Jongeneel.