Clicky


Lichtgewicht Pacton 45ft. gooseneck containeropleggers voor Paul Günther Rental BV

Lichtgewicht Pacton 45ft. gooseneck containeropleggers voor Paul Günther Rental BV
11-02-2013 11:09 | Trailers | auteur de redactie
Onlangs heeft Paul Günther Rental 3 stuks lichtgewicht Pacton 45ft. gooseneck containeropleggers aan haar verhuurvloot toegevoegd. Voorwaarde voor deze aanschaf was een lichte en robuuste oplegger te ontwikkelen voor het transport van 45ft. high cube shortsea containers, maar dan wel uitgaande van een standaard asstel, met normale stalen velgen en ketels. Dit is met een leeggewicht van 3.800kg en een nuttig laadvermogen van 35.200kg meer dan gelukt. Bij toepassing van aluminium wielen, ketels en een nog lichter asstel behoort zelfs een gewicht van 3.600kg tot de mogelijkheden.

Om dit lage eigen gewicht te bereiken is de oplegger geredesigned. Door slim gebruik te maken van hoogwaardig staal en een bijzondere kopconstructie, kunnen er ook moeiteloos 45ft containers in de diesel-electric versie meegenomen worden. Natuurlijk kan het lichtgewicht concept ook verder aangekleed worden met palletkisten en een 40ft. aansluiting.



De 45ft. containeroplegger staat op standaard 9-tons BPW trommelremassen met de grote type 36 balgen en is voorzien van Goodyear 385/55 R 22.5 RHTII banden. Om in Duitsland ook 27 ton op de achterassen te krijgen heeft de oplegger aangepaste asafstanden van 1.310/ 1.410mm.



Paul Günther Rental BV is onderdeel van de LT Rental Groep. Met een verhuurvloot van meer dan 7000 opleggers in een groot aantal Europese landen bieden zij grote flexibiliteit aan transportondernemingen en logistiek dienstverleners. De opleggers worden verhuurd aan een klant die ze voornamelijk inzet voor transport binnen Nederland en Duitsland.