Clicky


GLS Netherlands opent nieuw depot in Drachten

GLS Netherlands opent nieuw depot in Drachten
06-11-2023 14:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

UTRECHT - GLS Netherlands heeft 1 november haar nieuwe depot op bedrijventerrein Azeven in Drachten geopend. De nieuwe locatie vervangt het depot in Groningen na 20 jaar. Het depot in Drachten is groter, heeft een gunstige ligging en een volledig geautomatiseerd sorteersysteem waardoor het bedrijf klanten in de regio beter kan bedienen.

Sietse Rienewerf, Districtmanager Oost bij GLS Netherlands, zegt: “We zijn heel blij met de opening van ons nieuwe depot in Drachten. Naast de centrale ligging, is het ook een stuk groter en moderner dankzij het automatische sorteersysteem. Hierdoor hebben we dubbele capaciteit en kunnen we meer pakketten verwerken. We breiden ook het aantal routes uit, waardoor we ook nieuwe klanten kunnen bedienen.”

Het nieuwe depot in Drachten heeft een centrale en gunstige ligging in de regio Noordoost-Nederland. De locatie heeft 80 deuren waar bestelwagens hun pakketten kunnen laden, wat zorgt voor twee keer zoveel capaciteit in vergelijking met het depot in Groningen. Daarnaast is het nieuwe depot ook voorzien van een volledig geautomatiseerd sorteersysteem. Daarmee worden pakketten automatisch aangevoerd, gesorteerd, gewogen en gemeten, waardoor er meer verwerkt worden in minder tijd. Vanuit de Friese stad kan de organisatie vanaf nu dus sneller en efficiënter pakketten verwerken in kortere tijd. Zo is de nieuwe vestiging op tijd klaargestoomd voor peak season: de drukste periode van het jaar voor het bedrijf.

Werknemers vanuit Groningen mee naar nieuwe locatie

Alle werknemers die al in het oude depot in Groningen werkten, gaan mee naar het nieuwe depot in Drachten. Daarnaast neemt GLS 30 tot 40 extra werknemers in dienst, die flexibel inzetbaar zijn op de nieuwe locatie. Dit komt neer op zo’n 80 tot 90 werknemers in totaal.

Vorige maand hebben de werknemers al een rondleiding gehad door het nieuwe depot in Drachten en volgden zij daarnaast trainingen. Bijvoorbeeld over hoe het geautomatiseerde sorteersysteem werkt. “Vorige maand hebben we ook een familiedag voor personeel georganiseerd, zodat zij het nieuwe depot alvast konden bekijken samen met hun familie. De opkomst was groot, zo’n 140 man, want er kwamen veel werknemers en bezorgers met hun kinderen en zelfs kleinkinderen om te kijken waar zij komen te werken. De reacties waren erg positief!”, aldus Rienewerf.