Clicky


Faymonville en W.P. de Koning: innoveren doe je samen

Faymonville en W.P. de Koning: innoveren doe je samen
12-02-2013 19:09 | Trailers | auteur de redactie
HEUKELUM - Faymonville heeft afgelopen week een nieuwe semi dieplader geleverd aan transportbedrijf W.P. de Koning in Heukelum. De oplegger is volledig up-to-date wat betreft ladingzekering en vergunningen voor exceptionele transporten door heel Europa. Van voor tot achter is de oplegger voorzien van doordachte onderdelen. Zoveel details, dat de opdrachtbevestiging maar liefst negen vol getypte vellen beslaat.

Willem de Koning is vol lof over Faymonville: "Wij zochten een leverancier, die de oplegger aan kan passen naar onze wensen. De machines, die wij vervoeren gaan door heel Europa en dan is een laag eigen gewicht heel belangrijk. De Euromax van Faymonville is in standaard uitvoering al een zeer doordachte oplegger. Veel voorkomende types dumpers, kranen en shovels kunnen zo geplaatst worden, dat de gewichtsverdeling ideaal is. Wij gaan rijden met een Scania mega voorloopas trekker. De vloerhoogte voor is dan maar 108 cm en achter 86 cm."



De nekconstructie, met liggers aan de buitenkant van de oplegger, maakt het mogelijk om de achterkant van de trekker zeer kort langs de trailer te laten draaien. Nog even een greep uit de zeer uitgebreide specificatie: liftas, stuuras, 12 tons assen, valsteunen achter en verbreding naar 3 meter.

Daarbij nog een aantal zeer specifieke wensen: 16 x 5-tons trekogen en 6 x 10 tons trekogen om zware ladingen altijd op de juiste plaats met gecertificeerde kettingen vast te zetten. De oplegger heeft ook twee manometers om zeer nauwkeurig de aslasten te kunnen bepalen.

Grote machines hebben vaak een aparte brandstoftank. Om deze tanken ook te kunnen vervoeren wordt de oplegger ADR gekeurd.

Nogmaals Willem de Koning aan het woord: "Met deze uitbreiding van ons wagenpark kunnen we, afhankelijk van het land en de vergunning, ladingen vervoeren tot een maximaal gewicht van 35 ton. De oplegger is ook geschikt voor hoogte- en breedte vergunningen door heel Europa. Voor Duitsland en Italie vergt dit nogal wat extra papierwerk.



W.P. de Koning is gespecialiseerd in transport van machines, waaronder generatoren en compressoren. Dat kan alleen met het meest uitgekiende materieel, maar belangrijker nog: met de meest gemotiveerde chauffeurs. Willem is hier ook duidelijk in: "Onze chauffeurs zijn ook ambassadeurs voor onze klanten. Dat versterkt de band met de klant. Wij zetten ons iedere dag vol enthousiasme in. Als ze er niet zo dik van werden zou ik mijn personeel iedere dag Heukelumse krakelingen geven, de lekkerste koeken van ons dorp."

Auteur: Ad de Koning