Clicky


Rechterhand opperbevelhebber Oekraïne gedood door explosie

Rechterhand opperbevelhebber Oekraïne gedood door explosie
06-11-2023 23:58 | Buitenland | auteur ANP

KIYV - Een naaste adviseur van opperbevelhebber Valery Zaluzhny van het Oekraïense leger is op diens verjaardag omgekomen door de ontploffing van een granaat. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken was het een ongeluk.

De assistent van Zaluzhny zou voor zijn verjaardag een doos westerse handgranaten cadeau hebben gekregen. Een zoon zou een granaat hebben gepakt die ontplofte toen de vader het explosief afpakte.

De legercommandant had de dood van zijn rechterhand op het sociale medium Telegram gemeld: "Onder tragische omstandigheden is mijn assistent en goede vriend, majoor Hennady Chastyakov, in familiekring gedood."

Oekraïense media hadden eerder bericht dat de vrouw van Chastyakov aan een veiligheidsbron zou hebben gezegd dat haar man een fles drank in de vorm van een granaat had gekregen. Dat zou een boobytrap zijn geweest die zou zijn ontploft.

Volgens generaal Zaluzhny had de omgekomen majoor zijn leven volledig gewijd aan de strijdkrachten van Oekraïne en "de strijd tegen de Russische agressie."