Clicky


Wensink Apeldoorn levert 75ste Mercedes-Benz aan TLS

Wensink Apeldoorn levert 75ste Mercedes-Benz aan TLS
15-02-2013 09:54 | Mercedes-Benz | auteur de redactie
Logistieke dienstverlener TLS neemt een Mercedes-Benz Actros en twee Mercedes-Benz Sprinters in gebruik. De Actros is de 75ste Mercedes-Benz die het bedrijf bij Wensink Apeldoorn heeft aangeschaft.

TLS heeft vestigingen in Apeldoorn, Drachten en Eindhoven en is gespecialiseerd in het vervoer van spoedzendingen in heel Europa. Het bedrijf is opgericht in 2002 en is al vanaf het begin klant bij Wensink. Bedrijfsleider Willie Kolkman: "Ons wagenpark bestaat uit zo’n 60 voertuigen, waarvan er 45 van Mercedes-Benz: trucks, bakwagens en diverse typen Sprinters. Deze nieuwe wagens zijn deels een vervanging en deels een uitbreiding van ons wagenpark."



De Actros 1942, type StreamSpace, wordt ingezet voor het transport van kunstmeststoffen tussen Nederland en België en is voorzien van een kooiaap. Daarnaast is hij uitgerust met een magnetron, een koelkastje, flatscreen tv en digitenne. Kolkman: "Door de strengere regelgeving én onze deelname aan het stimuleringsprogramma lean and green, hebben we bij de Actros gekozen voor de zuinige en minder milieubelastende euro 6-norm."



De Sprinters, een 313 bestelwagen CDI XXL en een 516 chassis cabine met laadbak, worden gebruikt voor spoedeisende leveringen in geheel Europa. Kolkman. "Het is voor ons als transportbedrijf een must om met betrouwbare auto’s te rijden en om te kunnen terugvallen op een flexibele dealer. Dat vinden we bij Wensink."