Clicky


ECT Rotterdam introduceert Klimaattarief en Spreidingstoeslag voor vrachtwagens per 1 januari 2024

ECT Rotterdam introduceert Klimaattarief en Spreidingstoeslag voor vrachtwagens per 1 januari 2024
07-11-2023 17:36 | Financieel | auteur Redactie

ROTTERDAM - Hutchison Ports ECT Rotterdam introduceert per 1 januari 2024 twee nieuwe tarieven voor het wegvervoer. De tarieven, een Klimaattarief en een Spreidingstoeslag inclusief Spreidingspremie, zijn, volgens ECT, bedoeld om bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen en om een betere spreiding van het wegvervoer op onze terminals te realiseren. 

Klimaattarief

Het Klimaattarief beoogt een modal shift te realiseren en om in bredere zin bij te dragen aan de klimaatdoelen. Het Klimaattarief bedraagt €2,50 per bezoekende vrachtwagen en geldt zowel voor de ECT Delta als de ECT Euromax terminal. Het Klimaattarief geldt niet voor zero-emissie vrachtwagens, aangezien deze bijdragen aan de klimaatdoelstellingen, aldus ECT.

Spreidingstoeslag en Spreidingspremie

De Spreidingstoeslag bedraagt €13,50 voor vrachtwagens, die op werkdagen tussen 05:00 uur en 19:00 uur, de ECT Delta en/of de ECT Euromax terminal bezoeken. De toeslag wordt per bezoek opgelegd.

Tegelijkertijd wordt een Spreidingspremie ingevoerd. Vrachtwagens die in de nacht en/of in de weekenden de terminal bezoeken, krijgen een tegemoetkoming van €4,50 per bezoek. De combinatie van Spreidingstoeslag en -premie kent de volgende voorwaarden: toeslag en premie worden per terminal afzonderlijk per maand berekend en per maand doorbelast. ECT keert niet uit, maximaal drie nacht- en/of weekendbezoeken kunnen als compensatie dienen voor één bezoek overdag.

ECT heeft een helpdesk ingericht voor vragen over de nieuwe tarieven, de facturatie en MyTerminal. Deze is te bereiken via trucksupport@ect.nl.