Clicky


Duizenden weggebruikers brengen nacht in file door na vrachtwagenbrand op Duitse A7

Duizenden weggebruikers brengen nacht in file door na vrachtwagenbrand op Duitse A7
08-11-2023 11:48 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

BAD HERSFELD - Nadat een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen in brand was gevlogen op de Duitse A7 bij Bad Hersfeld werd de snelweg urenlang afgesloten richting het zuiden. Duizenden weggebruikers brachten de nacht door in de file. Het bergen van de vrachtwagen bleek lastig.

Duizenden auto- en vrachtwagenchauffeurs Konden woensdagnacht niet voor- of achteruit op de A7. Vanwege een brandende vrachtwagen was de snelweg in het zuiden tussen de knooppunten Homberg (Efze) en Bad Hersfeld-West volledig afgesloten. De colonne op de driebaansweg stond twaalf kilometer lang vast. De weggebruikers brachten de nacht door in hun voertuigen.

Volgens de politie zag een vrachtwagenchauffeur kort voor 23.00 uur rook uit zijn motor komen en parkeerde zijn vrachtwagen op de rechterrijstrook. Door een "motorbarst" lekten er bedrijfsvloeistoffen onder de cabine vandaan en vlogen die onmiddellijk in brand.

De niet goed aangelegde vluchtstrook door weggebruikers heeft volgens de politie de toegang van de hulpdiensten “extreem gehinderd”. Toen de brandweer arriveerde, stond de vrachtwagen al volledig in brand. De chauffeur bleef ongedeerd.

De blus- en reddingswerkzaamheden verliepen moeizaam: doordat de vrachtwagen beladen was met pesticiden bleef de brand uitslaand. Een gespecialiseerd bedrijf werd verzocht de gevaarlijke goederen af te voeren. Ook het wegdek raakte beschadigd door de brand.

De snelweg was vanaf Homberg (Efze) tot en met woensdagochtend volledig afgesloten.Rond 02.00 uur was het - mede door de inmiddels verminderde warmteontwikkeling - mogelijk om de linkerrijstrook van de drie rijstroken vrij te geven en de voertuigen die vastzaten in het verkeer gecontroleerd te laten passeren. Dit duurde tot ongeveer 05.00 uur. De rijbaan moest vervolgens weer volledig worden afgesloten voor reddings- en schoonmaakwerkzaamheden.

Het verkeer bleef langs de omleidingsroute rijden. De linkerrijstrook werd rond 08.30 uur vrijgegeven en de middelste van de drie rijstroken rond 10.15 uur. De uitgebreide schoonmaak van de weg zal naar verwachting tot 12.00 uur duren.