Clicky


Next Generation Shipyards wint internationale aanbesteding voor loodsvaartuig in Groot-Brittannië

Next Generation Shipyards wint internationale aanbesteding voor loodsvaartuig in Groot-Brittannië
08-11-2023 12:24 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LAUWERSOOG - Het Britse Port of Milford Haven heeft, na een zeer intensieve internationale aanbestedingsprocedure, Next Generation Shipyards (NG Shipyards) uit Lauwersoog de opdracht gegund voor de bouw van een loodsvaartuig van 22 meter. Het schip is een aanvulling op de huidige vloot van Port of Milford Haven en is bedoeld ter versterking van de loodsdiensten in deze haven, die bekend staat als de grootste energiehaven van het Verenigd Koninkrijk.

NG Shipyards heeft uitgebreide ervaring in de constructie van geavanceerde loodsboten, crewtendervessels en andere gespecialiseerde vaartuigen. Het door de haven van Milford Haven gekozen schip zal worden ontworpen door Camarc Design, een bedrijf gespecialiseerd in innovatieve hogesnelheidsvaartuigen die geschikt zijn om te varen bij diverse weersomstandigheden.

De belangrijkste kenmerken van het nieuwe loodsvaartuig zijn: het zelfrichtend vermogen, een bewezen effectiviteit bij het veilig en efficiënt opereren in zware weersomstandigheden, een ergonomisch ontworpen stuurhuis en bemanningsfaciliteiten die voldoen aan de hoogste veiligheids- en operationele normen. Het schip zal een snelheid van meer dan 25 knopen varen en zal worden uitgerust met waterjets en motoren die voldoen aan de strengste milieu-eisen.

Mike Ryan, havenmeester van de Port of Milford Haven: "Ongeveer twintig procent van de energiebehoefte van het VK wordt verwerkt door de energie-installaties in de haven van Milford Haven. Ons vermogen om schepen veilig, betrouwbaar en milieuvriendelijk de haven in en uit te loodsen is van cruciaal belang, niet alleen voor ons bedrijf, maar ook voor de veerkracht en veiligheid van de Britse energievoorziening."

Steven Bonder, Project Manager bij Next Generation Shipyards, voegt toe: "We zijn enorm trots op het ondertekende contract voor de ontwikkeling en bouw van het nieuwe loodsvaartuig voor de Port of Milford Haven. Samen met Camarc Design zijn we ervan overtuigd dat we het beste loodsvaartuig voor de Port of Milford Haven kunnen realiseren. We kijken uit naar de engineering- en ontwerpfase, en de start van de bouw van het loodsvaartuig volgend jaar."

Het nieuwe loodsvaartuig zal naar verwachting operationeel zijn in 2025.