Clicky


Helft gecontroleerde vrachtwagens mag niet verder rijden tijdens Duitse controle langs A7

Helft gecontroleerde vrachtwagens mag niet verder rijden tijdens Duitse controle langs A7 [+foto's]
08-11-2023 16:53 | Buitenland | auteur Redactie

KASSEL - Gisteren, dinsdag 7 november, voerde de Duitse politie controles uit op het bus- en vrachtverkeer bij het tankstation Kassel-Ost en de rustplaats langs de Duitse A7.

Tussen 09.00 uur en 15.00 uur zijn in totaal 28 voertuigcombinaties aangehouden en gecontroleerd, vrijwel allemaal vrachtwagens en bestelbussen. Veertien voertuigen, of de helft, mochten niet verder rijden vanwege diverse overtredingen. Het werd de chauffeurs verboden hun rit voort te zetten totdat de technische gebreken waren verholpen en de lading was vastgezet of gelost.

De politie meldt dat bij 22 van de 28 gecontroleerde voertuigen overtredingen werden geconstateerd, wat overeenkomt met een hoog overtredingspercentage van ruim 78 procent.

In zes gevallen was er sprake van technische mankementen zoals versleten of beschadigde banden. Bij zes andere overtredingen was de lading niet of niet voldoende vastgezet. Nog eens twee voertuigen moesten stoppen omdat ze overbeladen waren.

De treurige leider was een transporteur die aanvankelijk geen uiterlijke tekenen van overbelading vertoonde. Uit de weegbrug bleek echter dat de Iveco Daily 6,6 ton woog en voor 89 procent overbeladen was met een toegestaan ​​totaalgewicht van 3,5 ton. Voor de chauffeur uit Polen eindigde de gevaarlijke rit met het volledig overbeladen busje bij de controlepost. Daarnaast werd ter beveiliging van de procedure een borgsom van 500 euro in rekening gebracht.