Clicky


Grote brand uitgebroken in opslag van Staalduinen Logistics

Grote brand uitgebroken in opslag van Staalduinen Logistics [+foto's]
09-11-2023 09:20 | Brand | auteur Redactie

MAASDIJK - Donderdagochtend 9 november is er brand uitgebroken in het pand van Staalduinen Logistics B.V. aan het Honderdland in Maasdijk. De brandweer heeft opgeschaald naar ‘Grote Brand’.

Even na 08:00 uur ging in het pand het brandalarm af. Omdat het brandmeldsysteem een direct doorschakeling heeft naar de brandweer, werd de brandweer al snel gealarmeerd. Enkele minuten later kwam er bij de meldkamer van de brandweer een melding binnen dat er daadwerkelijk brand was uitgebroken. Hierop werden direct extra hulpdiensten gealarmeerd.

Toen de hulpdiensten arriveerden werd duidelijk dat zij extra voertuigen nodig hadden om de brand te kunnen blussen. Hierop werd er opgeschaald naar ‘Grote Brand’. Korpsen in de omgeving van Maasdijk zijn opgeroepen om hun collega’s te ondersteunen.

Staalduinen Logistics B.V. is gespecialiseerd in het transporteren en opslaan van verschillende vloeistoffen. Ook hebben zij een opslag van verpakkingsmaterialen.

De woordvoerder van de brandweer laat weten dat er in een loods brand is uitgebroken in een silo waarin papier ligt opgeslagen. Er is opgeschaald naar Grote Brand in verband met de waterwinning.

De brandweer zet de blusrobot in om de rook uit de loods te krijgen. Op deze robot zit een grote ventilator.