Clicky


Van den Bosch opent nieuw reinigingsstation in West-Afrika

Van den Bosch opent nieuw reinigingsstation in West-Afrika
09-11-2023 10:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ERP - Per 1 november 2023 is de nieuwe reinigingsfaciliteit van Van den Bosch in Ivoorkust volledig operationeel. Het nieuwe reinigingsstation stelt de logistieke dienstverlener in staat om nieuwe vervoersstromen op te zetten vanuit Afrika naar de rest van de wereld.

De nieuwe tankcleaning is geopend in Abidjan, de grootste stad van Ivoorkust, en is volledig gebouwd conform de hoge Europese kwaliteitsstandaarden. Daarnaast voldoet het aan alle voorwaarden om food-, kosher- en halal te reinigen. Het is het tweede reinigingsstation voor Van den Bosch in Afrika, na de eerste die in 2016 in Ghana geopend werd.

“Door deze nieuwe faciliteit komen we tegemoet aan de grote vraag vanuit Afrika om producten in bulk te vervoeren”, aldus Bart van de Vorst, Managing Director van Van den Bosch DMCC. “Daarnaast ondersteunt het ons innovatieve karakter door nu lokaal te kunnen reinigen én daarmee duurzamer te werk kunnen gaan.”

Kwaliteitsstandaarden

“De kwaliteitsstandaarden van het reinigingsstation stelt ons in staat om ons te richten op duurzaamheid, bulkoplossingen en het verder ontwikkelen van import- en exportstromen. Voorheen was het niet altijd mogelijk om direct na het lossen opnieuw te laden door gebrek aan professionele reinigingsmogelijkheden in West-Afrika. De nieuwe cleaning draagt bij aan een betere balans tussen inkomende en uitgaande transportstromen en daarmee minder lege transportbewegingen”, vertelt Van de Vorst.

Gewaardeerd partnerschap

Voor de nieuwe tankcleaning werkt Van den Bosch samen met Lynx Logistics. Een lokale partner met veel ervaring op het gebied van de expeditie en douane-inklaring voor de mijnindustrie. Marc Moukarzel, Director van Lynx Logistics en geboren Ivoriaan: “De samenwerking met Van den Bosch geeft ons de mogelijkheid om onze aanwezigheid in de containerindustrie te vergroten. We waarderen de zorg die Van den Bosch draagt over dit partnerschap, waaraan beide partijen ervaring en flexibiliteit bijdragen. Ik kijk er naar uit om onze samenwerking verder uit te kunnen breiden in de toekomst.”

Deep sea-activiteiten

Van den Bosch DMCC verzorgt haar deep sea-activiteiten vanuit de vestiging in Dubai. Inmiddels behoort het tot de grootste tankoperators voor de levensmiddelenindustrie ter wereld. De focus ligt op de Afrikaanse markt met de nadruk op het verschepen van vloeibare levensmiddelen in ISO-tankcontainers, zoals olijf- en zonnebloemolie, ethanol en glucose. Van de Vorst: “Met deze investering komen we tegemoet aan de behoefte van onze klanten en de fabrikanten van Afrika. Zo werken we aan verdere verduurzaming en verbinden we Afrika met de rest van de wereld, en bouwen we verder aan onze positie als The Supply Changer in Bulk.”