Clicky


België stelt flitspalen scherper af

België stelt flitspalen scherper af
09-11-2023 13:49 | Weer en Verkeer | auteur ANP

BRUSSEL - Snelheidsovertreders in België mogen binnenkort niet meer hopen dat een flitspaal is uitgeschakeld of de overtreding door de vingers wordt gezien. België gaat flitspalen en trajectcontroles volgend jaar ook langs kleinere wegen niet meer tijdelijk uitzetten of minder streng instellen, berichten Belgische media.

Flitspalen en trajectcontroles werden voorheen geregeld even uitgezet om te voorkomen dat de politie zou worden overspoeld met snelheidsboetes. Of ze flitsten enkel als er extreem hard werd gereden en lieten kleinere overtreders glippen.

Langs snelwegen werden de quota en tolerantiemarges al eerder afgebouwd en nu gebeurt dat ook langs provinciale wegen, zegt het ministerie van Justitie tegen onder andere de Vlaamse kranten De Standaard en Het Nieuwsblad. De kleine speling die moet voorkomen dat een weggebruiker de dupe wordt van een meetfout blijft wel.

Er wordt meer personeel ingezet om de verwachte extra bekeuringen te kunnen verwerken. Sinds snelheidscontroles langs snelwegen permanent aanstaan steeg het aantal boetes met 30 procent.