Clicky


Zaak prins Harry en anderen tegen uitgever Daily Mail gaat door

Zaak prins Harry en anderen tegen uitgever Daily Mail gaat door
10-11-2023 11:46 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - [update 16:30 uur] De rechtszaak die prins Harry en onder anderen zanger Elton John hebben aangespannen tegen de Britse uitgever Associated Newspapers Limited (ANL) mag doorgaan. Dat heeft het hooggerechtshof van Londen vrijdag geoordeeld. De prins en de andere betrokkenen zijn blij met de uitkomst, laten ze weten.

De prins en vijf andere bekende Britten hebben de uitgever aangeklaagd om publicaties van de tabloids The Mail on Sunday en Daily Mail. Zij zeggen dat hun privacy is geschonden omdat daarvoor onder meer hun telefoons zouden zijn afgeluisterd. De groep bestaat naast Harry en John uit de actrices Elizabeth Hurley en Sadie Frost, filmmaker en Elton Johns partner David Furnish en Doreen Lawrence, de moeder van een zwarte tiener die in 1993 werd vermoord.

"We zijn blij met de beslissing van vandaag, waardoor onze claims over ernstige criminele activiteiten en grove inbreuken van privacy door de Mail-titels voor de rechter kunnen komen", staat in een verklaring van het advocatenkantoor dat de prins en de anderen bijstond. "We zijn van plan de waarheid tijdens het proces aan het licht te brengen en de verantwoordelijken bij Associated Newspapers ter verantwoording te roepen."

Eerder dit jaar probeerde ANL de rechtszaak niet door te laten gaan. De Britse prins, die in Amerika woont, was toen ook bij meerdere hoorzittingen aanwezig.