Clicky


Uitbreiding EuroSort ’s-Graveland voltooid

Uitbreiding EuroSort ’s-Graveland voltooid
10-11-2023 10:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

's-GRAVELAND - Een klein jaar na de start op 15 december 2022 wordt de nieuwe aanbouw van EuroSort bij ‘s-Graveland op 10 november 2023, geheel volgens planning, opgeleverd. Pal aan de N236 is bijna 6.000m² extra bijgebouwd voor Assemblage, Research & Development en kantoorruimte. EuroSort is daarmee verdubbeld in omvang.

Online shopping

De populariteit van online shoppen heeft ertoe geleid dat het aantal orders (en de daaruit voortkomende pakketten) dat moet worden verwerkt is geëxplodeerd. En iedereen verwacht zijn/haar bestelling de volgende dag in huis. Dus het moet vooral snel en foutloos. EuroSort ontwikkelt en bouwt (in huis) automatische sorteersystemen om het sorteerproces van losse items te versnellen en efficiënter maken. Onder andere in de kledingindustrie, e-commerce, post en pakketdiensten, farmacie en de boekenbranche speelt EuroSort een belangrijke rol in het distributieproces.

“Onze sorteeroplossingen draaien in meer dan 40 landen wereldwijd’, vertelt Commercieel Directeur Edwin van Kempen. “We zien ook internationaal dat onze geautomatiseerde sorteeroplossingen het tekort aan personeel in de markt deels opvangt. Er kan dus meer werk worden verricht met eenzelfde team.”

“Deze uitbreiding was hard nodig om aan de toenemende vraag uit de markt te kunnen voldoen en onze groeiambities te kunnen vervullen”, zegt Patrick van Haaster, Algemeen Directeur EuroSort. “Research & Development krijgt daarom in het nieuwe pand meer ruimte om te experimenteren, te testen en hun ideeën vorm te geven. En ook Assemblage had meer ruimte en capaciteit nodig. Voor de collega’s die hier werken zijn de werkplekken ook ergonomisch verder geoptimaliseerd. Wij hebben al meer dan 20 jaar een toppositie in de markt en dat niveau willen we zo houden. Om tot de top in de markt te blijven behoren, moet je zorgen dat je voorop loopt. Met de extra ruimte die we nu hebben kunnen we dat waarmaken en werken verder aan een gezonde toekomst.”

Minder auto’s en eigen energie

Om de parkeerdruk op de omgeving te ontlasten is een inpandige parkeerdek gerealiseerd met ruimte voor 80 auto’s. De aanbouw is bovendien volledig gasloos. Koelen en verwarmen gebeurt elektrisch en met een warmtepomp. De eigen energiebehoefte wordt grotendeels ingevuld door de 700 zonnepanelen die op het dak van het “oude” pand liggen.

Inmiddels is begonnen met de inrichting van de nieuwe aanbouw. Dit zal naar verwachting nog 2 maanden in beslag nemen. Daarbij wordt nu als eerste de productiehal ingericht en daarna volgen de kantoren. Naast het vernieuwde hoofdkantoor in ’s-Graveland heeft EuroSort nog een vestiging in Geldermalsen (ICT) en strategische kantoren in Spanje en de Verenigde Staten.