Clicky


Van Eck levert luchtvrachttrailers voor de verhuur

Van Eck levert luchtvrachttrailers voor de verhuur
25-02-2013 15:22 | Trailers | auteur de redactie
Afgelopen week leverde Van Eck een viertal voertuigen af aan de Duitse verhuurder Hauser Truck & Trailer Rental. Hauser kocht vier mega trailers met rollenbaansysteem, twee met schuifzeilopbouw en twee stuks met een plywood opbouw. Alle voertuigen zijn geschikt voor het vervoer van maindeckpallets van drie meter hoog.

De voertuigen hebben een laadcapaciteit van vier maindeckpallets of 34 Europallets.

Vanwege korte rijafstanden wordt er per dag veel geladen en gelost, waardoor de opleggers zeer intensief gebruikt gaan worden. De engineeringsafdeling heeft daarom de voertuigen met duurzame materialen ontwikkeld en het rollenbaansysteem uitgevoerd met twinrollen met dubbele lagers. Het laad- en lossysteem kan hierdoor probleemloos intensief zware pallets laden en lossen. Het rollenbaansysteem bestaat uit vier secties waarbij elke sectie voorzien is van een palletstop, dit ter bevordering van een optimale veiligheid.



De mega-schuifzeiltrailers zijn uitgevoerd met een hydraulisch uitschuifbaar achterportaal dat tot 3,5 m uitgeschoven kan worden. Hierdoor is het voertuig multifunctioneel inzetbaar en kunnen goederen tot een breedte van 3,5 m probleemloos geladen worden. Ook beschikt de trailer over een hefbaar dak dat tot 300 mm omhoog kan. De vervoerder kan hierdoor met verschillende dakhoogtes rijden.

De voertuigen worden geleverd met een TÜV-XL ladingscertificaat en TIR-certificaat.