Clicky


Drie keer Krone voor Brant Visser Heerenveen

Drie keer Krone voor Brant Visser Heerenveen
26-02-2013 09:47 | Trailers | auteur de redactie
HEERENVEEN - Brant Visser en Zonen BV Transport & Warehousing in Heerenveen voegt drie nieuwe Krone Profi Liner schuifzeil opleggers aan de vloot toe. De opleggers werden geleverd door Cosmo Trailers, vertegenwoordig door DAF dealer Cosmo in Heerenveen.

Brant Visser zet voor nationale en internationale transporten een vloot in van 65 eigen voertuigen. De belangrijkste activiteiten zijn groot volume transporten niet geconditioneerde voedingsmiddelen binnen de Benelux en naar Duitsland en Frankrijk. De vloot bestaat dan ook hoofdzakelijk uit combinaties en trekker-opleggers met schuifzeilen.


Brant Visser besloot voor een uitbreiding van de opleggervloot te kiezen voor de Krone Profi-Liner. De drie nieuwe opleggers werden besteld met een extra hoge insteek vanaf de zijkanten van 2700 mm en een schuifdak. Hierdoor zijn de opleggers multi-functioneel en optimaal inzetbaar in de vloot.

Directeur Brant Visser: "Wij hebben uitstekende ervaringen met Krone en het belangrijkste voor ons is dat de chauffeurs er tevreden over zijn. Verder is voor ons de hoge insteek belangrijk, net als de tegen insnijdingen beschermende zeilen. Wij hebben BPW assen met schijfremmen laten monteren en de opleggers zijn voorzien van een liftas."

De opleggers zijn voorzien van het TüV certificaat voor ladingzekering. Daarnaast zijn de opleggers voorzien van het Krone systeem voor het vervoer van autobanden. Hiermee zijn de Krone Profi-Liners tevens voorzien van het Dekra certificaat voor het vervoer van autobanden.


DAF ATe
Naast de drie nieuwe Krone opleggers levert Cosmo ook vier nieuwe DAF XF105.460 ATe Space Cab trekkers af. Brant Visser heeft een drie merken strategie waarbij DAF een prominente plaats in neemt in de vloot. Het transportbedrijf werkt met Shell Fuel Logic systeem waarbij het brandstofverbruik van de vloot nauwgezet wordt bijgehouden. De chauffeurs worden gecoacht en permanent gemonitord waar een score uit komt.

De DAF trucks in de vloot doen het goed, maar de resultaten van de eerste ATe die inmiddels is afgeleverd zijn nog te vers om goed te vergelijken. Toch besloot Brant Visser voor de aanschaf van vier ATe modellen. Brant Visser: "Onze ervaringen met DAF zijn uitstekend, en ook hier geldt dat de chauffeurs er tevreden mee zijn. Dat blijft een belangrijk argument bij onze keuzes."


One stop shopping
Brant Visser is in Heerenveen gevestigd naast DAF dealer Cosmo Trucks, waar ook het complete reparatie en onderhoud van de vloot is ondergebracht. Dat betekent dat Cosmo Trucks niet alleen de DAF trucks onderhoud, maar ook de twee andere merken, inclusief het getrokken materieel. Een schoolvoorbeeld van 'one-stop-shopping' dus, al ziet Brant Visser dat wat genuanceerder.

"Wij hebben deze keer gekozen voor dit concept waarbij zowel de trekkers als de opleggers bij één partij werden besteld. Dat wil echter niet zeggen dat wij hier in de toekomst vol op inzetten. Onze vloot bestaat uit drie merken, en wij hebben het voornemen om dat zo te houden. Wel moet ik zeggen dat onze relatie met 'buurman' Cosmo Trucks uitstekend is, en dat wordt onderstreept met deze order."